Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στον εισαγγελέα ο Πιστόριους

Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι του στην Πραιτόρια η φίλη του Ολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, καθώς ο αθλητής φέρεται να την πυροβόλησε θανάσιμα, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών ΜΜΕ. Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού είναι ακόμη αδιευκρίνιστες, ενώ αναφέρεται ότι πιθανώς την μπέρδεψε με διαρρήκτη. Υπολογίζεται ότι η δολοφονία συνέβη μεταξύ 4.00-5.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, μία 30χρονη γυναίκα βρέθηκε «θανάσιμα
τραυματισμένη» τις πρώτες πρωινές ώρες σε σπίτι στο σύμπλεγμα του Σιλβερλέικ στην περιοχή Boschkop της πρωτεύουσας. Η Reeva Steenkamp τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι και τον άνω κορμό.

Ο Οσκαρ Πιστόριους συνελήφθη για τον φόνο της συντρόφου του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας του επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε από τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης. "Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Δεν τον έχω δει, είναι με την αστυνομία και η υπόθεση είναι στα χέρια των αρχών. Προφανώς είμαστε σοκαρισμένοι...Ο μόνος που μπορεί να μάς πει τι συνέβη είναι ο ίδιος ο Οσκαρ", είπε ο Χένκε Πιστόριους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι πρώτες βοήθειες βρίσκονταν ήδη στο σπίτι όταν έφθασε η αστυνομία αλλά η κοπέλα ξεψύχησε πριν ακόμη διαμετακομιστεί στο νοσοκομείο. Η είδηση ότι πιθανώς σκότωσε την κοπέλα του προκάλεσε σοκ στη Νότιο Αφρική όπου θεωρείται ως εθνικό είδωλο, ενώ ο Πιστόριους θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα μέσα στην ημέρα.
 Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου