Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Σκληρό "πόκερ" ενόψει του δευτέρου γύρου


Σκληρό "πόκερ" ενόψει του δευτέρου γύρου

Tα εκλογικά επιτελεία των δύο νικητών του πρώτου γύρου, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, επιδίδνται σε μία προσπάθεια αύξησης της πολιτικής τους επιρροής και φλερτάρουν με τις ψήφους που έλαβε ο Γιώργος Λιλλήκας.
Ο Γιώργος Λιλλήκας θα δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του, ενόψει του δευτέρου γύρου, την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sigmalive.gr από την Κύπρο, θα καλέσει τους ψηφοφόρους του σε ψήφο κατά βούληση. Ο Γιώργος Λιλλήκας πραγματοποιεί, εξάλλου, διερευνητικές επαφές για τα επόμενα πολιτικά του βήματα.

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται μόλις στο αρχικό τους στάδιο, σε συνεργασία με την ΕΔΕΚ, με στόχο τη ανίχνευση του εδάφους γύρω από την προοπτική δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στον
ενδιάμεσο χώρο ή την, υπό προϋποθέσεις, ενοποίηση κεντρώων δυνάμεων.

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά και τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι συναντήσεις χαρακτηρίζονται περισσότερο ως τυπικής διαδικασίας. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Γιαννάκης Ομήρου, «η ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τις δύο δυνάμεις που διεκδικούν την εξουσία, Δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση κανενός από τους δύο υποψηφίους, είπε, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να μπούμε σε λογική συναλλαγών, προκειμένου να επωφεληθούμε και να εξασφαλίσουμε θέσεις».

Ψήφο κατά βούληση και στο δεύτερο γύρο αποφάσισαν εξάλλου και οι Οικολόγοι.

Το ΕΥΡΩΚΟ συμπαρατάσσεται με το Νίκο Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, είχε επαφές με τον κ. Αναστασιάδη. Μάλιστα, εισήγηση για στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου τςη ΔΗ,ΣΥ η διαμόρφωσε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ, η οποία πρόκειται να επικυρωθεί σε σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος.

Στο ΔΗΚΟ θα καταβληθεί έως την Κυριακή προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων για στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου