Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπήρξαν υποψήφιοι μουσουλμάνοι για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Xatziosman psifos-1-NAIΕνώ προσήλθαν ψηφοφόροι μουσουλμάνοι
Δεν υπήρξαν υποψηφιότητες συνέδρων στους Δήμους Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών, σε δείγμα αντίδρασης στην τροπολογία για τους ιμάμηδες
Πολιτικό και όχι τόσο κομματικό χαρακτήρα είχαν οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης, εξαιτίας του εμπάργκου που έγινε από μουσουλμάνους υποψηφίους. Συγκεκριμένα στους δήμους Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών, ενώ αρχικά είχε εκφραστεί ενδιαφέρον από μέλη της μειονότητας να συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύνεδροι, τελικά επικράτησε η σκληρή γραμμή και σε αντίδραση για την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία με τους ιμάμηδες στη Θράκης, κανένας μουσουλμάνος δε συμμετείχε στα ψηφοδέλτια.
Το ίδιο βέβαια δεν ίσχυσε για τους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών, όπως και για τους μουσουλμάνους
φίλους του κόμματος, που προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν τους συνέδρους.
Συνολικά 4.826 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από τα οποία τα 931 στη Ροδόπη, αριθμός που αυξάνεται σε 1264 μαζί με τη νεολαία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος και έδωσαν το παρών στην διαδικασία για την εκλογών των συνέδρων ενόψει του 9ου τακτικού συνεδρίου.
Η συμμετοχή στη Ροδόπη ήταν ικανοποιητική, σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος Γιώργο Μανανά, κάνοντας γνωστό πως το 50% των ψηφοφόρων ήταν νέοι, ντόπιοι και φοιτητές. Προβληματισμένος από την απουσία μουσουλμάνων υποψηφίων, εμφανίστηκε ο γραμματέας Γιώργος Μανανάς ζήτησε να απαντήσουν οι παράγοντες της μειονότητας, λέγοντας «το αναλύουμε και πρέπει να απαντήσουν οι μειονοτικοί παράγοντες. Πάντως είχαμε μειονοτική προσέλευση ψηφοφόρων σε όλους τους Δήμους».
Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο κόμμα και θα καταφέρει να εκφράσει τον κεντροαριστερό χώρο». (Χρόνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου