Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συνεργασία με τα Εμιράτα σε άμυνα και επενδύσεις




Συνάντηση του Π. Παναγιωτόπουλου με τον πρίγκιπα Αλ Ναγιάν
Η συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στους τομείς της αμυντικής συνεργασίας, των εξοπλισμών και των επενδύσεων, οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και η προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην αραβική χώρα, απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν (Mohammed Bin Zayed Al Nahyan), στο περιθώριο της τελετής έναρξης της Διεθνούς Εκθέσεως Αμυντικού Υλικού «IDEX 2013», που έγινε στο Αμπού Ντάμπι.

Η συνεργασία στον αμυντικό και στρατιωτικό τομέα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και την εκπαίδευση αξιωματικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις
ελληνικές στρατιωτικές σχολές.

«Η Ελλάδα με τις προσπάθειες που κάνει για να μπει και πάλι στην πορεία της ανάκαμψης, αποτελεί σήμερα, πόλο ενδιαφέροντος για ευρύτερη συνεργασία με φιλικές μας χώρες, όπως τα Εμιράτα, τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο στον τομέα της άμυνας και της στρατιωτικής συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος αμέσως μετά την τελετή έναρξης, εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση της κυβέρνησης για «στενή και αποδοτική συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών.

Στο περιθώριο της έκθεσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε επίσης με τους ομολόγους του της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου, της Αλγερίας, Abdelmalek Guenaizia, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Zekerijah Osmic, με τον Βρετανό υπουργό Αμυντικών Εξοπλισμών και Τεχνολογίας Philip Dunne και τον Αμερικανό αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ για πολιτικο-στρατιωτικές υποθέσεις Thomas Kelly.

Τέλος, επισκέφθηκε «όλα ανεξαιρέτως» τα εκθεσιακά περίπτερα των ελληνικών εταιρειών (κρατικών και ιδιωτικών), ενώ είχε φιλική συνάντηση και συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα το απόγευμα.
 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου