Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έρανος για να πληρωθεί λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος εκκλησίας


04B1CC0626B792AC5227A317392B35BEΈρανο για να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος της εκκλησίας "Αγία Μαρίνα", που ανέρχεται σε περίπου 1500 ευρώ, κάνει η μητρόπολη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας, του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).
"Μπορείτε να κρίνετε και μόνοι σας πώς είναι δυνατόν σε ένα ναό που δεν έχει ούτε κουζίνες, ούτε ψυγεία, ούτε πλυντήρια, αλλά μόνο μερικούς πολυελαίους και κλιματιστικές εγκαταστάσεις, να του καταλογίζεται τέτοιο αστρονομικό ποσό.
Εξάλλου, εμείς τελούμε τις θείες λειτουργίες μας στο φως των κεριών για να κάνουμε οικονομία" δήλωσε ο πρωθιερέας του μητροπολιτικού ναού της Φιλιππούπολης Βίκτωρ, στη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας (ΒΝΤ) για το οικονομικό αδιέξοδο της εκκλησίας.
"Τι άλλο να πούμε; Ο Θεός βοηθός! Αλλά θέλω να θυμίσω προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι εντολές του Κυρίου 'Ου κλέψεις!' και 'Ου ψευδομαρτυρήσεις' ισχύουν σήμερα και θα ισχύουν μέχρι τη συντέλεια του κόσμου" πρόσθεσε ο πρωθιερέας της "Αγίας Μαρίνας", ο οποίος έχει υποβάλει
αίτημα να γίνει επαναληπτικός έλεγχος των ενδείξεων του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας.
Πάντως, εκπρόσωπος της εταιρείας EVN, η οποία εξαγόρασε τη δημόσια μονάδα διαχείρισης και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας της κεντρικής Βουλγαρίας, πριν από μερικά χρόνια, διαβεβαίωσε ότι, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα καταμέτρηση, δεν πρόκειται να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην εκκλησία.
Στο μεταξύ, τόσο η εταιρεία EVN όσο και οι ξένες εταιρείες που ελέγχουν τη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία παραμένουν στο επίκεντρο της οργής των καταναλωτών, που ζητούν τη διάλυση των συμφωνιών με τις ξένες εταιρείες και πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Η δημόσια τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από τα γραφεία των εταιρειών διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, όπου χιλιάδες πολίτες συρρέουν καθημερινά για να προχωρήσουν σε διακανονισμό αποπληρωμής των "φουσκωμένων" λογαριασμών τους.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κυρίως συνταξιούχοι που παίρνουν σύνταξη μόλις 69 ευρώ το μήνα, αντίκρισαν, τον περασμένο μήνα, λογαριασμούς που ξεπερνούσαν τα εκατό ευρώ και προσπαθούν να τακτοποιήσουν την πληρωμή του λογαριασμού, με την καταβολή μηνιαίων, ισόποσων δόσεων.
Με αφορμή τις εξελίξεις στη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Νέτσας κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει για την υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της δημόσιας επιχείρησης της Τσεχίας (CEZ), η οποία εξαγόρασε την κρατική μονάδα ηλεκτρισμού, αρμόδια για τη διανομή ενέργειας στη Σόφια και τη δυτική Βουλγαρία. (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου