Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ζαλίστηκε από τις στροφές ο Τσίπρας



Βέρτιγκο από τις πολλές... στροφές κοντεύει να πάθει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς χθες προχώρησε σε άλλη μία! Μάλιστα, φαίνεται ότι το... χαστούκι του Αριστερού Ρεύματος κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας τον επανέφερε στη σκληρή πραγματικότητα των εσωκομματικών διεργασιών, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες με άρθρο του στη «Le Monde Diplomatique» στα περί ακύρωσης του Μνημονίου. «Η ακύρωση του Μνημονίου είναι άρα προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Το φάρμακο είναι θανατηφόρο - δεν είναι η δόση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι στην Ευρώπη» υποστήριξε, τη στιγμή που από την Αμερική διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση.

Την ίδια ώρα, αν και τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το βράδι το Αριστερό Ρεύμα δεν θα κατέβαζε μεμονωμένη εισήγηση στη σημερινή Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η «μάχη» που δόθηκε
παρασκηνιακά τα τελευταία εικοσιτετράωρα επανέφερε στο τελικό κείμενο τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ! «Ενδέχεται να διατυπωθούν κατά τη διαπραγμάτευση απειλές, ίσως και εκβιασμοί, περί διακοπής της χρηματοδότησης, περί εξόδου από το ευρώ, ίσως και άλλα. Αλλά, όπως ήθελε να συμπυκνώσει το σύνθημα που χρησιμοποιήσαμε “καμιά θυσία για το ευρώ”, απόλυτη προτεραιότητα για μας είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών [....] Είμαστε βέβαιοι ότι σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει ανεπιφύλακτα» υποστηρίζουν χαρακτηριστικά. Πλέον η Κουμουνδούρου προχωρά σε μια... ριζοσπαστική κίνηση, που θυμίζει εποχές σοβιέτ, θέτοντας όρια στις εμφανίσεις των στελεχών στα ΜΜΕ, αφού πλέον όλοι θα πρέπει «να ενημερώνουν και συνεννοούνται εκ των προτέρων με το Γραφείο Τύπου» και μάλιστα δήθεν για λόγους ισότητας «κανένα στέλεχος του κόμματος, πλην του εκπροσώπου Τύπου, δεν μπορεί να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας πάνω από δύο φορές την εβδομάδα»

Σε άλλο σημείο του κειμένου γίνεται αναφορά για τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, με την Κουμουνδούρου να ομολογεί ευθαρσώς λάθη και αδυναμίες, χαρακτηρίζοντάς τα προϊόν λειψών εμπειριών και ωρίμανσης του χώρου στην πορεία του προς τη διακυβέρνηση. «Δεν αποφύγαμε, παρά τις προσπάθειες, εκφωνήσεις που έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο να στοχοποιήσει καταρχάς πρόσωπα αλλά στην ουσία τον χώρο. Αντίστοιχα, ανεπαρκώς προετοιμασμένες ήταν οι διεθνείς επαφές» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζεται η άποψη ότι προϋπόθεση για την ανάληψη της κυβέρνησης από την Αριστερά είναι «η ικανότητά μας να διαμορφώνουμε συμμαχίες και ευρύτερα κοινωνικές δυνάμεις που ανεξάρτητα με τον βαθμό συμφωνίας τους με όσα προτείνουμε επιθυμούν την ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και μια προοδευτική διέξοδο στη χώρα». Αναφορά που φωτογραφίζει ευθέως δυνάμεις της Κεντροδεξιάς...


Αλέξανδρος Διαμάντης
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου