Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Νέες αποκαλύψεις για τους ληστές της αστακομαρανάδας

Από τα δεκαέξι του κιόλας είχε αναλάβει δράση ο Νίκος Ρωμανός, ο γιος της συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ κι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο αποκαλούμενο «έγκλημα στο Κολωνάκι». 

Σύμφωνα με την αστυνομία, γενετικό υλικό του ταυτίστηκε με υλικό που είχε ανιχνευτεί σε πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού εμπρηστικού μηχανισμού σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Αγιο Δημήτριο Αττικής, τον Ιούνιο του 2009, όταν δηλαδή ο 20χρονος σήμερα Ρωμανός ήταν μόλις δεκαέξι ετών.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2008 ο Νίκος Ρωμανός είχε δει να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του ο φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος, με τον οποίο ήταν συμμαθητές σε σχολείο των βορείων προαστίων. Εξάλλου, γενετικό υλικό του βρέθηκε σε πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στη γιάφκα του Κολωνού, αλλά και στο διαμέρισμα-γιάφκα της Καλλιθέας.

Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν γενετικό υλικό και του Δημήτρη Πολίτη σε καπέλο που είχε βρεθεί στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας, τον Νοέμβριο του 2011, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, αλλά και στις γιάφκες του Κολωνού, του Ταύρου, της Νέας Ιωνίας Βόλου και της Καλλιθέας, όπως επίσης και σε οικία στο Πόρτο Ράφτη, η οποία χρησιμοποιούταν ως κρησφύγετο.

Την παρουσία του «τοξοβόλου του Συντάγματος» Γιάννη Μιχαηλίδη στην αιματηρή συμπλοκή της Πεύκης το 2011 επιβεβαίωσαν τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν έτσι και τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της «Espresso» που εκείνη την εποχή έκαναν λόγο για συμμετοχή στη συμπλοκή ατόμου από το «αντάρτικο πόλης», το οποίο είναι «παλιός γνώριμος» της ΕΛ.ΑΣ.

Στις 19 Μαΐου του 2011 δύο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης ήρθαν αντιμέτωποι στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης με δύο νεαρούς που περιεργάζονταν ένα κλεμμένο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, μηχανάκι. Οι δύο άγνωστοι, όταν είδαν τους αστυνομικούς να τους πλησιάζουν, χωρίς καμιά προειδοποίηση έβγαλαν πιστόλια και άρχισαν να βάλουν εναντίον των ένστολων, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά, καθώς και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα.

Ακολούθησε συμπλοκή και καταδίωξη, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του ενός εκ των δύο νεαρών, ενός 21χρονου τότε φοιτητή Θεολογίας, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει από την περιοχή χρησιμοποιώντας το περιπολικό των αστυνομικών! Λίγες μέρες αργότερα στην Αντιτρομοκρατική είχαν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο άνθρωπος που κατάφερε να διαφύγει από τη συμπλοκή δεν ήταν άλλος από τον «τοξοβόλο του Συντάγματος», ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει μέσα από τα χέρια τους για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ηταν τότε που η «Espresso» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αποκάλυπτε την εμπλοκή νεαρού που είχε απασχολήσει αρχικά την αστυνομία για τα επεισόδια στην περιοχή του Συντάγματος και τις σχέσεις του με το λεγόμενο «αντάρτικο πόλης». Μάλιστα, η «Espresso» αποκάλυπτε το κόλπο που είχε χρησιμοποιήσει η Αντιτρομοκρατική προκειμένου να καταφέρει να παρακολουθήσει τον «τοξοβόλο», με την πεποίθηση πως θα την οδηγούσε σε ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»». Τα ίχνη του «τοξοβόλου» χάθηκαν όμως στις... παρυφές της πλατείας Εξαρχείων, μέχρι που εμφανίστηκε στη συμπλοκή της Πεύκης, για να πέσει τελικά πολύ αργότερα στα χέρια της αστυνομίας που τον συνέλαβε στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και οι αστυνομικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ να επιβεβαιώσουν το συμπέρασμά τους για την εμπλοκή του στο «χτύπημα» της Πεύκης.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες από την Αντιτρομοκρατική, «γενετικό υλικό του Ιωάννη Μιχαηλίδη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε πιστόλι μάρκας Glock που είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (σ.σ.: Αντιτρομοκρατική υπηρεσία), στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου». 
 
Παράλληλα, γενετικό υλικό του ίδιου ατόμου ταυτοποιήθηκε σε γιάφκες της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στις περιοχές του Κολωνού, της Καλλιθέας και τη Νέα Ιωνία του Βόλου, όπου είχαν κατασχεθεί όπλα και εκρηκτικά.
 
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου