Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα μιλά για πειραματόζωα ο Ευ. Βενιζέλος



Να καλύψει για άλλη μία φορά τα εγκλήματα του «διδύμου Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου», που υιοθέτησε και ο ίδιος στη συνέχεια, επιχειρεί με άρθρο του στην ιστοσελίδα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που βέβαια για πρώτη φορά ομολογεί ότι με το Μνημόνιο που υπέγραψαν το 2010 έγινε η Ελλάδα χώρα πειραματόζωο!

Ο κ. Βενιζέλος, την ώρα που κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν δημόσια τα λάθη τους, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο δουλικότητας δηλώνει ότι τον φοβίζει η συζήτηση που γίνεται! Μάλιστα, για να υπερασπιστεί τα λάθη του ΔΝΤ, ισχυρίζεται ότι δεν φταίει μόνο εκείνο αλλά και οι χώρες της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος δεν διστάζει να βάλει τη λέξη λάθη του ΔΝΤ εντός εισαγωγικών,
ακυρώνοντας επί της ουσίας την παραδοχή που κάνουν τα ίδια τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δηλαδή, την ώρα που εμείς πρέπει να κάνουμε «σημαία» την ομολογία του ΔΝΤ διεκδικώντας άμεσα διορθωτικές κινήσεις, εκείνος τα βγάζει λάδι για να καλύψει το ΠΑΣΟΚ και τον εαυτό του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «Τα “λάθη” του ΔΝΤ και οι προϋποθέσεις της εθνικής μας ανάκαμψης» παραδέχεται ότι το πρώτο Μνημόνιο που υπέγραψαν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχε τεράστια σχεδιαστικά λάθη αλλά: «Αυτός ο προφανώς εσφαλμένος σχεδιασμός δεν έγινε όμως μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την ΕΚΤ, και επικυρώθηκε από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης που διαθέτουν τις κεντρικές τους τράπεζες και άλλους -υποτίθεται- μηχανισμούς οικονομικού, δημοσιονομικού και χρηματοπιστωτικού σχεδιασμού». Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζοντας προσθέτει: «Αυτό που λέω συνεπώς είναι, πρώτον, ότι τα σχεδιαστικά προβλήματα του προγράμματος προσαρμογής δεν οφείλονται μόνο στο ΔΝΤ, αλλά σε όλους τους θεσμικούς μας εταίρους και, δεύτερον, ότι τα “σφάλματα” αυτά δεν ήταν τεχνικά, αλλά ανάγονται στις κυρίαρχες διεθνώς οικονομικές, δηλαδή ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις».

Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος με το άρθρο του τάσσεται ουσιαστικά στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά έκτακτη σύνοδο κορυφής μετά την ομολογία του λάθους του ΔΝΤ, ενώ προειδοποιεί ότι «τυχοδιωκτισμοί δεν επιτρέπονται, γιατί το κόστος τους είναι ανυπολόγιστο».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου