Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μόρια νέων σχολείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Dardamanelis Thrasivoulos

ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τηλ.: 6973455800 – 2310413171- 2310452759                                                            
Ε-mail: dardamanel@gmail.com                                                  Θεσσαλονίκη 02.02.2013
           dardamanel@sch.gr                                                         Ενημερωτικό Νο 2

ΘΕΜΑ: ΜΟΡΙΑ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ             -           -           ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ                 
Συνάδελφοι
            Μετά: α)την άμεσα εκτελεστή απόφαση του ΥΠαιΘΠΑ, ΦΕΚ 3437/ τ΄Β /24 Δεκ 2012 να επανακαθορίσει τις περιοχές μετάθεσης σε όλη την επικράτεια και τον επηρεασμό της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης ως προς τα νέα εισερχόμενα σχολεία (του τέως Δήμου Χορτιάτη) και β) της θέσης που εξέφρασα στα προηγούμενα ενημερωτικά για περισσότερες της μιας περιοχές μετάθεσης εντός του κάθε ΠΥΣΔΕ, έτσι ώστε οι συνάδελφοι να λύνουν την λειτουργική υπεραριθμία τους σε όσο το δυνατόν πλησιέστερα σχολεία ως προς την οργανική τους, έχω να σας ενημερώσω για τις ενέργειες που οφείλουμε να ζητήσουμε να εκτελέσει πέραν των άλλων άμεσα η υπηρεσία.                                                                                               
        Στο ΠΥΣΔΕ το οποίο καθυστέρησε η συγκρότηση του (28-01-2013) έπρεπε από την
πρώτη κιόλας συνεδρίαση να υπάρχει θέμα για α) Μοριοδότηση των σχολείων και β) της ομάδας που θα ενσωματωθούν ή θα αποτελέσουν τα νέα εισερχόμενα σχολεία.
       Ως αιρετός επισκέφθηκα άμεσα όλα τα σχολεία (Φίλυρο-Ασβεστοχώρι-Εξοχή και Χορτιάτη) στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2013, όπου μίλησα-ενημέρωσα τους συναδέλφους για την νέα κατάσταση. Στα άμεσα αιτήματα προτεραιότητα έθεσα στο θέμα των μορίων της περιοχής, όπου θεωρώ τεράστιο το λάθος που έχει γίνει εδώ και 15 έτη επί ΠΑΣΟΚ το 1997 (περίοδος μοριοδότησης των σχολείων όλης της χώρας), όταν οι τότε αιρετοί της Δυτικής Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚ και Αγ. Συνεργασία) καθώς και η ερωτώμενη σύμφωνα με τον νόμο Δ ΕΛΜΕ-Θ κράτησαν όλα αυτά τα σχολεία, πλην του Γυμνασίου Φιλύρου που έγινε αργότερα, στο ΕΝΑ ΜΟΡΙΟ ανά έτος (δυσμενείς συνθήκες). Στο ερώτημα ποια μοριοδότηση πρέπει να προταθεί η άμεση απάντηση μου ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 μόρια με βάση τα ισχύοντα για την απόσταση από την έδρα της Διοίκησης στα σχολεία της Αν. Θεσ/νίκης.
   Δυστυχώς ενώ οι αιτήσεις μετάθεσης ολοκληρώνονται την 31/01/2013 και οι υπάλληλοι θα αρχίσουν την επεξεργασία τους ως προς τα μόρια δυσμενών συνθηκών, στην ημερήσια διάταξη για την 1η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ (4-2-2013) Αν. Θεσ/νίκης που μας έχει κοινοποιηθεί την 31/01/2013 δεν υπάρχει το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Επίσης δεν έχουν συνεδριάσει οι εμπλεκόμενες και προτείνουσες ΕΛΜΕ ( Δ & Β) που έχουν στην ευθύνη τους τα σχολεία της τέως Β περιοχής μετάθεσης (1902) και έχουν μοριοδοτήσεις με πάνω από ένα μόριο για το θέμα. Ήδη η Β ΕΛΜΕ-Θ το έχει στην ημερήσια διάταξη της ως θέμα στην συνεδρίαση της 5-2-2013.και ελπίζω ότι το ίδιο θα πράξει και η Δ ΕΛΜΕ-Θ άμεσα.
   Το ΚΥΣΔΕ στο οποίο πρέπει να αποσταλεί η πρόταση μάλλον θα συνεδριάσει με τέτοια θέματα την προσεχή εβδομάδα για την εισήγηση που προβλέπεται προς τον αρμόδιο Υπουργό.                                                                                                                                     
Ελπίζω σε νέα άμεση ενημέρωση σας για το θέμα από τις ΕΛΜΕ-Θ,
Με εκτίμηση                                                                                                                                          Δαρδαμανέλης Θρασύβουλος ….                       
Εκπ/κός 8ου Γυμν. Καλαμαριάς       ,                                                                                                             








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου