Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στο Κορυδαλλό τη Δευτέρα οι δύο συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης Έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών

Στο Κορυδαλλό τη Δευτέρα οι δύο συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό ΚοζάνηςΣτη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.
Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν από αύριο στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των
φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των "τρομοδεμάτων".
Ο  Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων οδηγήκαν στον εισαγγελέα Εφετών οδηγήθηκαν στις 17:00 το απόγευμα,  ενώ οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών παραμένουν στην Αντιτρομοκρατική.
Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από την Κοζάνη στην Αθήνα, όπου και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.
  Από την πλευρά  της, η  Αστυνομία διευκρινίζει ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την "δυναμική επιχείρηση" που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.
Η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία”  ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς “κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης”, στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης προχθές στη Βέροια των τριών ληστών, προκειμένου «να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.
"Καθαρά" τα όπλα των ληστειών
Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα τρία Καλάσνικοφ, στο αυτόματο SCORPION και στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα είναι "καθαρά" και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τα αποτυπώματα του 20χρονου Νικόλαου Ρωμανού  ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα σε "γιάφκες" της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Καλλιθέα και στον Βόλο.

"Τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανερεύθησαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος, επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα – πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα – γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου