Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πιεστικό “καμάκι” ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΗΜΑΡ με τσιλιαδόρους από ΠΑΣΟΚ

 O ΣΥΡΙΖΑ στέλνει δολώματα σε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να τους δελεάσει να κάνουν μια πιο αριστερή στροφή.
Μετά λοιπόν τον Μιχελογιαννάκη η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και όπως είχαμε αναφέρει η αποχώρηση του κ. Νεφελούδη ήταν προδιαγεγραμμένη.
Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει πως: «Η πορεία της ΔΗΜΑΡ είναι προδιαγεγραμμένη, έχοντας επιλέξει να στηρίζει οποιαδήποτε επιλογή της κυβέρνησης, και δεν έχει επιστροφή».
Δε πρέπει να ξεχνάμε πως  ο Ανδρέας Νεφελούδης, ήταν ιδρυτικό μέλος του κόμματος αλλά κυρίως πως αποτελούσε στέλεχος  του Αριστερού Δικτύου, κίνηση που ξεκίνησε από τη μειοψηφία του κόμματος.
Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με βουλευτή της ΔΗΜΑΡ,
σήμερα και του τόνισε “ως πότε θα παίζετε το αριστερό ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση;!”
Σε αυτό το μήκος κύματος ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται, με την λογική του “κακού” ακροδεξιού” Σαμαρά, ποντάροντας στο να ξανα-γεννήσει το περίφημο “Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”.
Γίνεται φανερό πως η στρατηγική του , είναι copy paste, και θα συνεχίσουμε να το λέμε όσο και αν κουράζει- μια πεπατημένη παλαιοπασοκική διεργασία.
Με αυτό το αντι-δεξιό ιδεολόγημα θα προχωρήσει για να φτιάξει ένα ευρύτερο, μαζικό κεντρο-αριστερό πόλο, συμπιέζοντας όσο δεν πάει, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΔΗΜΑΡ.
Είναι προφανώς πως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δυο ανεξαρτητοποιήσεις των  δύο βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Παρασκευά Μουτσινά, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε επικοινωνία με την Κουμουνδούρου.
Τέλος -και σημειώστε το καλά αυτό- άξια λόγου είναι και η επιστολή στελεχών του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Χ. Τσιόκα για την ανάγκη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου