Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πιο «σκληρή» ρύθμιση των χρηματαγορών θέλει η Μέρκελ

Μία πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών, θέλει να υποστηρίξει μέσα στους επόμενους μήνες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπως έκανε γνωστό στην εβδομαδιαία ομιλία της, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο ίντερνετ.
«Θα υποστηρίξουμε μια πιο σκληρή κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών σε παγκόσμια κλίμακα, με την ευκαιρία της G20 που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (στη Μόσχα) και θα το κάνω και η ίδια στην G20 το Σεπτέμβριο», αναφέρει η Μέρκελ.

Η καγκελάριος χαιρέτισε την πρόταση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για ένα φόρο
επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τον οποίο θέλουν να θέσουν σε ισχύ 11 ευρωπαϊκές χώρες.
«Σίγουρα δεν είναι παρά μόνο μια αρχή, θα ήταν πράγματι προτιμότερο να συμμετέχουν όλοι», δήλωσε για το θέμα αυτό η Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο «θα κάνει τα πάντα», ώστε οι διαπραγματεύσεις για την εισαγωγή αυτού του φόρου «να διεξαχθούν γρήγορα».
«Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση πρέπει να συμβάλουν ώστε να διορθωθούν οι συνέπειες αυτής της κρίσης», πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.
Στην ομιλία της, η επικεφαλής της πρώτης οικονομίας της Ευρώπης θεωρεί πως έχει ιδιαίτερη σημασία η Ευρώπη να μην βρεθεί μόνη της στη διαπραγμάτευση, αλλά όλα τα μέρη του κόσμου να συμμετάσχουν σε μια κανονιστική ρύθμιση των χρηματαγορών αυτού του τύπου. 
http://now24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου