Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία αγροτών στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη


Διαμαρτυρία αγροτών στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη

Με αιτήματα να πληρώσει το κράτος άμεσα ό,τι οφείλει στον αγροτικό κόσμο από αποζημιώσεις και ν” αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο που οφείλονται σε φυσικά αίτια και νόσους, γεωργοί και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη.
Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», ενώ στο ψήφισμα που επιδόθηκε οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν:
Να πληρώσει ό,τι άμεσα οφείλει το κράτος στους αγρότες από αποζημιώσεις (εξισωτική,
καταστροφές – ΠΣΕΑ, κά) και καμία μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ του 2012.
Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί βαμβακιού από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προήλθαν από πράσινο σκουλήκι και να δοθεί ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν πιάσουν το καθορισμένο πλαφόν παράδοσης βαμβακιού.
Να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
Να εξασφαλιστούν άτοκα δάνεια με περίοδο χάριτος όσο κρατάει η κρίση στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.
Να δοθεί αφορολόγητο (τράνζιτ) πετρέλαιο στους αγρότες για την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση.
Να μειωθεί το κόστος παραγωγής με την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, και το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 30%.
Η κατάληψη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και όπως τονίσθηκε, η δράση διαμαρτυρίας εντάσσονταν στις κινητοποιήσεις των αγροτών που θα συνεχιστούν μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων τους.
 http://videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου