Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Παρακρατούν παράνομα τις εισφορές των ασφαλισμένων τα Ταμεία - Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά




Σε αυστηρούς τόνους ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς από τους διοικητές των Ταμείων να αποδίδουν τακτικά τα χρήματα που αποτελούν κρατήσεις των ασφαλισμένων για τον ΕΟΠΥΥ (υπό τον οποίο συνενώθηκαν οι κλάδοι Υγείας τους) ώστε να στηριχθεί οικονομικά ο Οργανισμός…

Το γεγονός έλαβε χώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Τ.», στη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Εργασίας Ι. Βρούτσης, Υγείας Α. Λυκουρέντζος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας και Υγείας Μ. Σαλμάς, αλλά και ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλος. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η χρηματοδότηση του Οργανισμού και η όσο το δυνατόν πιο άμεση αποπληρωμή των χρεών του.

Εξάλλου, τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς διοικητικού προσωπικού από τα συνενωμένα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ αλλά και η προτεραιότητα που πρέπει να δώσει ο κ. Σταϊκούρας στην οικονομική στήριξή του. 
Γεγονός είναι ότι, παρότι τα 1,7 δισ. ευρώ από το τελευταίο πακέτο στήριξης περιμένουν να διατεθούν από τον Οργανισμό στους παρόχους του, μέχρι στιγμής δρομολογείται να πληρωθούν τα μισά μέχρι τέλος Μαρτίου και για τα υπόλοιπα γίνονται πρόχειροι λογιστικοί έλεγχοι ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους με το γνωστό «κούρεμα».

Εν τω μεταξύ, ενισχύσεις ύψους 7,07 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ με την αξιοποίηση της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2007-2013 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας. Αποφασίστηκε η προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για την αποστείρωση του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», προϋπολογισμού 860.930 ευρώ, η προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σερρών, προϋπολογισμού 1.622.300 ευρώ, η προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 652.000 ευρώ, η προμήθεια εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Πέλλας, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, η υλοποίηση του έργου «Κτιριακός εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας Χαλάστρας, Διαβατών, Αριδαίας και Αλεξανδρείας», προϋπολογισμού 1.288.095 ευρώ και η υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας Προτοτσάνης, Νευροκοπίου και Παρανεστίου», προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ.
 

Μ. Τσιλιμιγάκη, στον “Ελεύθερο Τύπο”
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου