Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ήρθαν στα χέρια στο ΠΑΣΟΚ Πρωτοφανές επεισόδιο στην Ιπποκράτους

Ήρθαν στα χέρια στο ΠΑΣΟΚΈνα απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της παράταξης να ανταλλάσσουν ύβρεις και να έρχονται στα χέρια.
Το περιστατικό συνέβη, όταν ο γραμματέας Νομαρχιακής Α' Πειραιά, Γιάννης Αξαρλής, και ο Γραμματέας Β1 Αθήνας, Χρήστος Σωτηρόπουλος, μετέβησαν στο γραφείο της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους για να διαμαρτυρηθούν για διαδικαστικά θέματα, που αφορούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Εκεί βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιάννης Σουλαδάκης, και το μέλος, Γρηγόρης Φελώνης, ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για “πολιτικές αλητείες”, προκαλώντας την έκρηξη των δύο γραμματέων. Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι, που ακούστηκαν σε ολόκληρο το κτίριο της Ιπποκράτους, ενώ λίγο έλειψε να πέσει και ξύλο, όμως η επέμβαση του Πάρη Κουκουλόπουλου και
άλλων ψυχραιμοτέρων ηρέμησε τα πνεύματα.
Αιτία της "εμπρηστικής" φράσης του κ. Φελώνη φέρεται να είναι η ενέργεια 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συντάξουν κείμενο αμφισβήτησης των διαδικασιών εκλογής των συνέδρων, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης της σύνθεσης του Συνεδρίου, προκειμένου να ελεγχθεί το σώμα από την ηγεσία.
Το επεισόδιο αυτό αποτελεί ίσως το αποκορύφωμα της εσωκομματικής έντασης, που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, καθώς πλησιάζει το κρίσιμο συνέδριο της παράταξης.

Διαψεύδει ο Γ. Φελώνης

Το επεισόδιο αυτό διέψευσε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, το μέλος της ΕΚΑΠ, Γρηγόρης Φελώνης, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε ένας έντονος διάλογος, όμως κανείς δεν πιάστηκε στα χέρια με κανέναν και κανείς δε χρειάστηκε να επέμβει για να χωρίσει τους εμπλεκομένους.
"Λυπάμαι αν μεταφέρθηκε κάτι άλλο από αυτό που συνέβη, μεταδίδονται πράγματα που δεν είναι αλήθεια", τόνισε ο κ. Φελώνης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε κανένα επεισόδιο, παρά μόνο ένας έντονος διάλογος.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από κηπουρούς νέας κοπής"

Συνέχεια στο θέμα έδωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που με δήλωσή του αμφισβητεί την αμεροληψία της ΕΚΑΠ και ζητά την παραίτηση των τεσσάρων μη εκλεγμένων μελών της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Σουλαδάκης. Τα άλλη τρία μέλη των οποίων ζητείται η παραίτηση είναι ο Γρηγόρης Φελώνης, ο Γιάννης Πέππας και ο Γιώργος Χαλβατζόγλου, οι οποίοι θεωρεί ότι ανήκουν στο "κλίμα Βενιζέλου".
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση, χαρακτηρίζει "προκλητική" την επίθεση του κ. Φελώνη κατά του Γιάννη Αξαρλή και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από "κηπουρούς νέας κοπής" και "μάγειρες εκλογικών διαδικασιών".
Αιτιολογώντας την απαίτηση για παραίτηση των τεσσάρων μελών της ΕΚΑΠ, ο κ. Παναγιωτακόπουλος καταλογίζει στην Επιτροπή ότι "μετέτρεψε μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα", ενώ κάνει λόγο "υψηλή κοπτοραπτική" από την πλευρά της Επιτροπής και "εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας".
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου