Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Έτοιμη για μετωπική με τους αγρότες η κυβέρνηση Σιγή ιχθύος για το τι ειπώθηκε στη σύσκεψη


Έτοιμη για μετωπική με τους αγρότες η κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους και πλέον ο Αντώνης Σαμαράς και το κυβερνητικό επιτελείο φοβούνται ότι οι δρόμοι θα κλείσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του υφυπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου. Μετά τη λήξη της συνάντησης οι προαναφερθέντες σημείωσαν ότι είχαν συνομιλίες με τον Δ. Σταμάτη.
Στόχος να μπουν στο τραπέζι τα αιτήματα των αγροτών και τι μπορεί να ικανοποιήσει η κυβέρνηση,
ενώ θα χαραχθεί και η κυβερνητική γραμμή απέναντι στο ενδεχόμενο να κλείσουν οι Εθνικές Οδοί. Πληροφορίες του news.gr ωστόσο κάνουν λόγο για εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η πρώτη επιλογή του Μαξίμου, μετά το τελεσίγραφο των αγροτών φαίνεται να είναι μία νέα "σιδηρά" παρέμβαση των ΜΑΤ. Σε αυτή την απόφαση συνέβαλε σύμφωνα και με πληροφορίες του news.gr και το παρολίγον "θερμό" επεισόδιο στο μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου.
Ήδη τελεσίγραφο 24 ωρων έδωσαν οι αγρότες που βρίσκονται στο Κάστρο Βοιωτίας. Ο συνδικαλιστής των αγροτών κ. Ι. Βάγγος τόνισε χαρακτηριστικά ότι "άλλη συζήτηση, δεν σηκώνει. Το Κάστρο θα είναι κλειστό. Η εθνική οδός στο ύψος του Κάστρου θα είναι κλειστή. Τι άλλο να περιμένουμε; Είκοσι δύο φορές πήγαμε στον Υπουργό. Αποτέλεσμα κανένα. Εμείς, ένα πράγμα ζητάμε. Να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε'.
Σε ότι αφορά τα άλλα σημεία προς το παρόν, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και ενισχύουν τις δυνάμεις τους.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου