Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε σινεμά, με πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Πάμε σινεμά, με πρωταγωνιστές τα παιδιά!
 Το εκπαιδευτικό κινηματογραφικό πρόγραμμα πραγματοποιείται εφέτος για έκτη χρονιά
Με βασικό στόχο να φέρει σε επαφή τους μαθητές με την τέχνη του κινηματογράφου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά; πραγματοποιείται εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και την συνεργασία αρκετών φορέων ανάμεσα στους οποίους ο Δήμος Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.
 
Το Πάμε Σινεμά; προσφέρει στους μαθητές μεθόδους για να αντιμετωπίσουν την εικόνα ως γλώσσα, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα της κριτικής προσέγγισης των ποικίλλων οπτικοακουστικών προϊόντων που μας κατακλύζουν σε καθημερινά βάση.
 
Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 3100 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και 240.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια. Εχουν παραχθεί 536 ταινίες μικρού μήκους.
 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος σε κάθε σχολείο δίδεται το βιβλίο «Η Κινηματογραφική Αφήγηση, μια εξιστόρηση με εικόνες και ήχους», έκδοσης του Πάμε Σινεμά;, οδηγός εφαρμογής του προγράμματος και ερωτηματολόγιο. Οι μαθητές παρακολουθούν ένα μάθημα ανάλυσης της οπτικοακουστικής αφήγησης, μία ταινία για τον τρόπο σύνθεσης και δημιουργίας ενός κινηματογραφικού έργου (παραγωγής ειδικά για το Πάμε Σινεμά;) και μια κινηματογραφική ταινία. Εν συνεχεία απαντούν σε ερωτηματολόγια.
 
Στον ελεύθερο χρόνο των μαθητών οργανώνεται ολιγομελής ομάδα που με τη βοήθεια ενός επαγγελματία σκηνοθέτη και τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, γράφει σενάριο, κάνει την σκηνοθεσία, φτιάχνει τα κοστούμια και τα σκηνικά, συνθέτει τη μουσική και γυρίζει μια μικρού μήκους ταινία, διάρκειας 5' έως 7΄.
 
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όλες οι ταινίες συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά; που   εφέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Απριλίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ταυτοχρόνως. Η τελετή απονομής των βραβείων θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ, με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών.
 
Τέλος, για πρώτη φορά εφέτος, το Πάμε Σινεμά; προκηρύσσει διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας για το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά;, με θέμα τον κινηματογράφο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι συμμετοχές μπορούν να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές και οι συμμετοχές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αποσταλλούν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά, έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013.
 
ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; Κολοκοτρώνη 60, 105 60 Αθήνα
Τηλ.:+302103313004 Fax:+302103313005
www.pamecinema.net
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου