Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση Συλικιώτη στον Ερντογάν για το φυσικό αέριο


137e479928674ba70095a87daeb09fc1 XLΗ Κύπρος θα συνεχίσει απρόσκοπτα την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, θέτοντας σε εφαρμογή συμφωνίες με ενεργειακούς κολοσσούς, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.
Ο Κύπριος υπουργός με την τοποθέτηση αυτή σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε λόγο για «παράλογα όνειρα» της «ελληνοκυπριακής διοίκησης». Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα κλείσει και η συμφωνία με την γαλλική εταιρεία Total με την υπογραφή των συμβολαίων για τα οικόπεδα 10 και 11.
Επεσήμανε ακόμα, ότι οι συμφωνίες που κλείνει η Κύπρος στον ενεργειακό τομέα έχουν αντίκτυπο και σε πολιτικό επίπεδο προς όφελός της. Σε ερώτηση για την πρόθεση της Τοτάλ να κάνει απευθείας γεωτρήσεις για πετρέλαιο, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό θα είναι σημαντικό για την κυπριακή οικονομία, εάν υλοποιηθεί, διότι η μεταφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές δεν απαιτεί πολύπλοκες και δαπανηρές υποδομές. (newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου