Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στον Πειραιά το ιταλικό A/T Luigi Durand De La Penne-BINTEO

Luigi Durand de La Penne Large
Ολιγοήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη χώρα μας το Αντιτορπιλικό Luigi Durand De La Penne (D560). Πρόκειται για ένα από τα δύο Αντιτορπιλικά της ομώνυμης κλάσης με ρόλο αεράμυνας περιοχής που διαθέτουν πρόωση CODOG και προηγμένους αισθητήρες. Αποτελούν αναβαθμισμένη έκδοση της κλάσης Αντιτορπιλικών Audace που καθελκύστηκε στις 18 Μαρτίου 1993. Ήταν η πλέον προηγμένη κλάση σε ρόλο ΑΑ περιοχής πριν από την έλευση σκαφών με ραντάρ AEGIS.
Ο οπλισμός αποτελείται από εκτοξευτή τύπου Mk13 Standard για πυραύλους SM-1 σε ρόλο Αεράμυνας Περιοχής, εκτοξευτή πυραύλων Albatross-Aspide για αεράμυνα σημείου, 1 πυροβόλο διαμετρήματος 127/54 mm και 3 πυροβόλα Super-Rapid διαμετρήματος 76 mm.
Τα βλήματα Aspide είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα γνωστά μας βλήματα Sea Sparrow που διαθέτουν οι φρεγάτες του ΠΝ και τα περισσότερα πλοία του ΝΑΤΟ για ΑΑ σημείου. Τα Apside κατασκευάστηκαν
από την Alenia και θεωρούνται πιο προηγμένα σε σχέση με τα Sparrow E και εφάμιλλα των Sparrow M.
Συνολικά υπάρχουν 8 βλήματα έτοιμα προς βολή με σύστημα ταχέως επανεξοπλισμού Riva-Calzoni που επιταχύνει το χρόνο ετοιμότητας βολής μετά την εξαπόλυση των βλημάτων που βρίσκονται στους εκτοξευτές.
Τα ναυτικά πυροβόλα OTO Super-Rapido και προορίζονται κυρίως για αντιβληματική – αντιαεροπορική άμυνα σε εγγύς αποστάσεις CIWS με ταχυβολία 120 βολές/ λεπτό σε βεληνεκές 6km (4νμ).
Για προσβολές στόχων επιφανείας το Αντιτορπιλικό Luigi Durand De La Penne (D560) είναι εξοπλισμένο με πυραύλους anti ship τύπου Otomat με βεληνεκές 180km, κεφαλή βάρους 210kg και ικανότητα sea skimming και ενδιάμεση καθοδήγηση από οργανικό ελικόπτερο AB-212 ASW .
To ελικοδρόμιο υποστηρίζει επιχειρήσεις για δύο AB-212 ASW ενώ πιο μπροστά βρίσκεται ο χώρος αποθήκευσης βλημάτων SM-1 χωρητικότητας 40 πυραύλων οι οποίοι εκτοξεύονται από τον εκτοξευτή Mk-13. Σημειώνεται ότι τα βλήματα SM-1 SM2MR μπορούν να προσβάλουν και στόχους επιφανείας και εχθρικά πλοία.
Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται 11 διαφορετικά συστήματα
Ραντάρ SPS-40 εκπέμπει στη μπάντα S με βεληνεκές 300km.
Δυσδυάστατο ραντάρ SPS-768 εκπέμπει στη μπάντα D band βελτιστοποιημένο για εντοπισμό χαμηλά ιπτάμενων στόχων και βλημάτων με εμβέλεια 160km/
Ραντάρ επιφανείας SPS-702, εκπέμπει στη μπάντα X
Ραντάρ ναυτηλίας
6 ραντάρ κατάδειξης FCS radars εκ των οποίων τα δύο είναι τύπου AN/SPG-51 D (G/I band) για βλήματα Standard, ραντάρ FCS Mk 74 Mod.6. 4 DARDO-E υπέυθυνα για κατάδειξη στόχων στα πυροβόλα και τα βλήματα Aspide σε συνδυασμό με αισθητηρες TV, laser και IR.
Σόναρ τύπου DE 1164/1167 με αισθητήρα μεταβλητού βάθους (VDS) τύπου DE 1167
Σύστημα ECM τύπου Nettuno, σύστημα ESM, 2 εκτοξευτές ανθυποβρυχιακών ρουκετών DAGAIE, 10 εκτοξευτές αναλώσιμων IR των 330 mm.


Το σύστημα πρόωσης τύπου CODAG αποτελείται από 2 αεριοστρόβιλους General Electric LM-2500 που επιτυγχάνουν υψηλές ταχύτητες πλεύσης της τάξης των 31knots
Το σκάφος όπως φαίνεται και στο βίντεο απέπλευσε χτες από τον Πειραιά έπειτα από παραμονή διάρκειας 3 ημερών για ανεφοδιασμό και ανάπαυση πληρώματος. (defencenet) 

[http://www.youtube.com/watch?v=Hx8IMdZ1i-o]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου