Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Χορηγεί και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων το Alexis



Ο επίσημος και τζάμπα χορηγός επικοινωνίας μου, ο Αλέξης, είπε: «τα εγχειρίδια της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς είναι τα ευαγγέλια της σημερινής κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, του κ. Δένδια, του κ. Βορίδη, του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη και του κ. Κεδίκογλου».

Κατ’ αρχήν διαμαρτύρομαι που έβαλε τον Μάκη πριν από μένα. Φίλος, τον τιμώ, αλλά ήταν του Πυροβολικού, που το τιμώ κι αυτό αλλά είναι όπλο υποστήριξης κι έπεται των Ειδικών Δυνάμεων, που ανήκουν στον «βασιλιά», το θρυλικό Πεζικό. «‘Όλα δουλεύουν για την αρβύλα», ρε!

Για τον κ. Δένδια, όμως τι να πω; Μετά χαράς του παραχωρώ τις ανύπαρκτες εξουσίες μου. Δένδιας και ξερό ψωμί. Ανάβουν τόσο τα γλομπάκια των «συντρόφων» από το «Νόμος και Τάξη», που όσο πιο πολύ χοροπηδάνε, τόσο πιο πολύ σιγουρεύεσαι ότι ο Κερκυραίος έχει καλή περπατησιά. Τους χαλάει την βολική ανομία, το βρώμικο θερμοκήπιο όπου παχαίνουν οι βαρεμένες κι ολοκληρωτικές ιδεοληψίες τους.

Τον Σίμο, σίγουρα δεν τον πειράζει η κατάταξη, γιατί είναι cool και δεν τρώει τις δύσπεπτες ιδεολογικές τροφές, που δίνουν στον Σκουρλέτη αυτή την σφιγμένη έκφραση, σαν να τον στενεύει το εσώρουχο και να φοράει παπούτσια δυο νούμερα μικρότερα.

Από την δήλωση, είναι προφανή κάποια πράγματα. Πρώτον, ο Αλέξης είναι ζοχαδιασμένος. Προφανώς δεν έχει ακόμη χωνέψει την δημοσκοπική υστέρηση και το στέκι με επιδόρπιο cheese cake, που χλαπάκιασε στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ανέλυε στον μεγιστάνα Τσακόπουλο, πως θα κάνει χωρίστρα και γαλλικά κοτσιδάκια στο Μνημόνιο, όσο ο Τσακαλώτος θα του κάνει πεντικιούρ.

Δεύτερον, πιστεύει πως είναι «προοδευτικός» και τρίτον, πως ηγείται της αρμοδίας επιτροπής χορηγήσεως πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων και μας τα μοιράζει.

Όταν ο Αλέξης έφτανε στον κολοφώνα της θυελλώδους επαναστατικής του δράσης, καταλαμβάνοντας το Λύκειο του, εγώ ο τάλας υπερασπιζόμουν παλιοκούρδους αγωνιστές στα δικαστήρια, πληρώνοντας από την τσέπη μου και το γραμμάτιο και ετοίμαζα – με εντολή του Αντώνη Σαμαρά – τον νόμο και την εισηγητική έκθεση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που ύπουλα πήγαν και πέσανε πάνω στα τίμια, εργατικά μαχαίρια των Τούρκων αδερφών της Ρένας και του Μηλιού. Όταν άλλα πρακτόρια των ισλαμοφασιστών, φύτευαν έξι σφαίρες στο σώμα του φίλου και συνεργάτη μου Θεόφιλου Γεωργιάδη στη Λευκωσία κι άφηναν ορφανά τα τρία παιδιά του, ο Αλέξης παρακολουθούσε οικολογικά ντοκυμαντέρ για το πώς ζευγαρώνουν οι λιβελούλες και για το κίνημα στην Τσιάπας. Λίγο πριν βέβαια, έβαλε βύσμα κι υπηρέτησε στην «Γκομενοφυλακή» του Επιτελείου κι επαίρετο γι’ αυτό συνεντευξιαζόμενος, όπως και για το ότι έκανε σκονάκι, χαϊδεύοντας τους ομοίους του: «βύσματα, παλιοκηδείες, αντιγραφείς, είμαι ένας από σας»…

Όταν η «Σημίτης Τουρς» έστειλε τον Οτσαλάν ντουγρού στο Ιμραλί, τα συντρόφια του Αλέξη κι η φυλλάδα τους, κάνανε τέτοιο επικοινωνιακό και πολιτικό σέρβις στον Σημίτη, που ο Τσουκάτος έμεινε με το ξεσκονόπανο στο χέρι. Λαμπίκο κάνανε τα συντρόφια τις βρωμιές του «εκσυγχρονισμού».

Αλήθεια είναι επίσης, πως ποτέ δεν είχα φίλους και συνεργάτες με «προσωπικές απόψεις» σαν της Γαϊτάνη, του Θεοδωρίδη, του Διαμαντόπουλου και άλλων καλόπαιδων. Ποτέ δεν συναγελάστηκα με αβανταδόρους των σκοπιανών επιγόνων του Ιβάν Μιχαήλοφ, κολλητού του Χίμμλερ, ούτε νταραβερίζομαι με υποστηρικτές του τουρκικού επεκτατισμού, αρνητές του ολοκαυτώματος των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ούτε νταραβερίζομαι με φανατικούς ισλαμιστές αντισημίτες, οπαδούς της τρομοκρατίας κατά του Ισραήλ και της Δύσης. Δεν έκλεισα ποτέ το μάτι σε μπάχαλους, βάνδαλους και τρομοκράτες.

Σωστά, ρε Αλέξη, δεν είμαι σαν εσένα. Ούτε σκονάκι έκανα ποτέ, ούτε βύσμα ήμουν, πήρα σβάρνα τα βουνά και τους αιθέρες κι ούτε έχω κολλητούς που να φτύνουν την Πατρίδα, τον λαό, τους ήρωες, τα σύμβολα και τα συμφέροντα του, ούτε έγινα ποτέ «χρήσιμος ηλίθιος» των ξένων φασισμών και των επιβουλέων της χώρας μου. Χαρτωσιά δεν πιάνω μπροστά στο παρφουμαρισμένο κοκκοράκι σου…




Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου