Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η χιονοθύελλα - τέρας καταβροχθίζει τη Νέα Υόρκη - 9 νεκροί σε ΗΠΑ και Καναδά Τουλάχιστον 7 νεκροί – Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες – Περισσότερα από 700.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό

Η χιονοθύελλα - τέρας καταβροχθίζει τη Νέα Υόρκη - 9 νεκροί σε ΗΠΑ και ΚαναδάΓια “χιονοθύελλα – τέρας” κάνουν λόγω τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η θύελλα Νέμο βύθισε τη Νέα Υόρκη και μεγάλο μέρος των βορειοανατολικών ΗΠΑ κάτω από παχύ στρώμα χιονιού. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία που σημειώθηκαν λόγω κακοκαιρίας. Οι συγκοινωνίες στις περισσότερες περιοχές έχουν παραλύσει ενώ 700.000 σπίτια είναι χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί πολλές πολιτείες από την Παρασκευή. Το... μένος του Νέμο ήταν πιο ισχυρό στο Κοντέκτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ και τη Μασαχουσέτη -όπου το χιόνι έφτανε σχεδόν το ένα μέτρο. Σε αρκετά σημεία έχει ήδη καταγραφεί ρεκόρ χιονόπτωσης, ενώ ο Νέμο
δεν έχει ακόμη φύγει.
Με snowmobile αναγκάστηκαν να κινηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σάφολκ της Νέας Υόρκης για να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους στα οχήματα τους οδηγούς στον περιφερειακό δρόμο του Λονγκ Άιλαντ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Σάββατο, 2.000 πτήσεις σε όλες τις ανατολικές ΗΠΑ ακυρώθηκαν.
Προς το παρόν, ο τραγικός απολογισμός τςη φονικής χιονοθύελας είναι εννέα νεκροί σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Μεταξύ των νεκρών  είναι και ένα 11χρονο αγόρι από τη Βοστόνη, που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα όταν ,μαζί με τον πατέρα του  αναζήτησαν ζεστασιά στο αυτοκίνητο τους. Ο πατέρας νοσηλεύεται  σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί εκτιμούν ότι χιόνι είχε φράξει την εξάτμιση του  οχήματος.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου