Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Καταργήσεις-συγχωνεύσεις 700 φορέων-Στον αέρα 13.000 υπάλληλοι

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης

ΔΗΜΟΣΙΟ
Καταργήσεις και συγχωνεύσεις για 700 φορείς
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ
Στον «αέρα» βρίσκονται 13.000 υπάλληλοι από 700 φορείς του Δημοσίου
Την κατάργηση και συγχώνευση 700 δημόσιων οργανισμών, των μισών από το σύνολο των 1.500 φορέων της κεντρικής διοίκησης, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 13.000 εργαζόμενοι, περιλαμβάνει η πρόταση των υπηρεσιών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης.
Οι προτάσεις έχουν κοινοποιηθεί στα αντίστοιχα υπουργεία από τα οποία αναμένεται η δική τους επεξεργασία για τις προτεινόμενες καταργήσεις, η οποία θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη
εβδομάδα.
Η πρόταση περιλαμβάνει την κατάργηση 73 φορέων και συγχώνευση για τους υπόλοιπους 627 οργανισμούς, ενώ θα προκύψει και πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη πρόκειται για μικρούς οργανισμούς που διαθέτουν προσωπικό 20 υπαλλήλων κατά μέσο όρο, ενώ τόνισε ότι δεν θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή της διαθεσιμότητας.
Διαθεσιμότητα
Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι ούτε οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, που αποτελούν το 10% του συνόλου των δημόσιων υπηρεσιών, διαθέτουν μεγάλο αριθμό προσωπικού που μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα, δείχνοντας ουσιαστικά ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα προέρχονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων έχουν συμπεριλάβει την κατάργηση οργανικών θέσεων που αφορούν τις θέσεις κλητήρων ή υποστηρικτικού προσωπικού που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις λόγω της εισαγωγής του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου ή της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη, οι κεντρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων στις αντίστοιχες ειδικότητες, ενώ όσοι απασχολούνται σε θέσεις κλητήρων θα αξιοποιηθούν σε τομείς που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου