Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

7 μεγάλες επιχειρήσεις της Καβάλας ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 174 από τις 800 Επιχειρήσεις της χώρας μπαίνουν στον Πτωχευτικό Κώδικα.


7 μεγάλες επιχειρήσεις της Καβάλας ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 Περίπου 800 επιχειρήσεις από όλη την Επικράτεια ζήτησαν να ενταχθούν στον Πτωχευτικό Κώδικα  και στο περίφημο άρθρο 99 σε διάστημα ενός χρόνου σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα οποία κατατέθηκαν στην Βουλή μετά από ερώτηση που έκαναν 16 βουλευτές της Ν.Δ.
Σύμφωνα όμως με αυτά που αναφέρονται σε πανελλήνιας εμβέλειας έντυπα, εκείνο που έκανε αίσθηση, είναι πως σε σχετική ερώτηση για το αν επιτεύχθηκε, μέσω του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οικονομική εξυγίανση των επιχειρήσεων, το Πρωτοδικείο
Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να γνωρίζει αν τελικά οι εν λόγω επιχειρήσεις κατέστησαν βιώσιμες, δεδομένου ότι, μόνο στην περίπτωση που δεν καταβληθούν οι συμφωνημένες οφειλές, οι συμβεβλημένοι δανειστές προσφεύγουν στα δικαστήρια για λύση της συμφωνίας.
Από τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων (640) οι 174 εγκρίθηκαν.
Πολλές από τις εφημερίδες ανακοίνωσαν ονόματα μεγάλων επιχειρήσεων της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας που έχουν μπει στην λίστα της ρύθμισης.
Όμως δεν είναι να αγνοεί κανείς και τον αριθμό επιχειρήσεων της επαρχίας.
Για την Καβάλα συγκεκριμένα αναφέρονται 7 μεγάλες επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση να μπούν στον Πτωχευτικό Κώδικα ( άρθρο 99)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου