Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Τουλάχιστον 64 νεκροί στο Πακιστάν από έκρηξη βόμβας Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των θυμάτων – Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη

Τουλάχιστον 64 νεκροί στο Πακιστάν από έκρηξη βόμβαςΤουλάχιστον 64 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας σε σιιτική περιοχή της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι περισσότεροι από τους νεκρούς ανήκαν στη σιιτική μειονότητα, η οποία έχει δεχτεί φέτος αρκετές επιθέσεις από σκληροπυρηνικές σουνιτικές μαχητικές οργανώσεις. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κουέτα, Μιρ Ζουμπαΐρ Μαχμούντ, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλά θύματα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι τραυματίες είναι περίπου 180, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη με τηλεχειρισμό.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ράτζα Περβέζ Άσραφ, καταδίκασε την επίθεση και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να πολεμήσει την τρομοκρατία. "Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν να καθυποτάξουν τη βούλησή μας με τέτοιες άνανδρες πράξεις", ανέφερε ο Άσραφ σε ανακοίνωσή του. Η επαρχιακή κυβέρνηση κήρυξε ημέρα πένθους την αυριανή, ενώ σιιτικές παρατάξεις κάλεσαν σε απεργία.
Η Κουέτα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, που τέθηκε υπό τον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών τον περασμένο μήνα έπειτα από δύο βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους σιίτες.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου