Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Με “άρωμα γυναίκας” στον εισαγγελέα τα 6 άτομα των εικονικών συντάξεων ύψους 600.000 ευρώ!


Οι 5 γυναίκες και ο ένας άντρας!
Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται σήμερα τα έξι άτομα που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενα ότι είχαν υπεξαιρέσει το τελευταίο έτος από το Δημόσιο περισσότερα από 600.000 ευρώ, εκταμιεύοντας παράνομα χρήματα μέσω εικονικών συντάξεων.
Πρόκειται για πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες
κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση, απάτη και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Σύμφωνα με την αστυνομία, αποτελούσαν δύο διαφορετικές ομάδες, που άρπαζαν τα χρήματα με πανομοιότυπο τρόπο. Στους συλληφθέντες της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται μία 59χρονη συνταξιούχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μια 57χρονη πρώην υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας, καθώς και άλλη μία 54χρονη. Στη δεύτερη οργάνωση περιλαμβάνονται μία 46χρονη υπάλληλος (σε αργία) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο 51χρονος σύζυγός της και μία 42χρονη.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι η πρώτη ομάδα είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2011, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την υπεξαίρεση των χρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, ανέρχεται σε 479.922 ευρώ.
Η δεύτερη ομάδα είχε συγκροτηθεί από τον Φεβρουάριο του 2004 και το συνολικό ποσό που αποκόμισε από την δράση της διαμορφώνεται στα 68.711,37 ευρώ.
lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου