Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

5 απολύσεις στο ΙΚΑ Ν. Καβάλας

5 απολύσεις στο ΙΚΑ Ν. Καβάλας5 υπάλληλοι του ΙΚΑ στο Νομό Καβάλας (3 στην Καβάλα, 2 στην Ελευθερούπολη) απολύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ανήκουν στους 500 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που έχασαν τη δουλειά τους. Προέρχονταν οι περισσότερο από την Αγροτική Τράπεζα. Στην Καβάλα οι υπάλληλοι εργάζονταν 1 στο ΚΕΠΑ, 1 στις συντάξεις, 1 στα έσοδα. Στην Καβάλα η απεργία της περασμένης Παρασκευής είχε πολύ μικρή συμμετοχή. Απεργίες συνεχίζονται σήμερα π.χ. στο ΙΚΑ Κομοτηνής: Σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προβαίνουν από την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Διοικητικοί υπάλληλοι του υποκαταστήματος, ΙΚΑ Κομοτηνής, μετά την απόφαση για απολύσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εστάλησαν ήδη. Η σχετική
απόφαση αφορά περίπου 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε πανελλαδική κλίμακα, από τα οποία 9 στην Κομοτηνή και 25 στο σύνολο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι εργάζονται εδώ και δύο χρόνια.
Οι απολύσεις των εργαζομένων προέκυψαν μετά από μια δικαστική απόφαση που είχαν προσληφθεί μέσω παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (9Κ), ο οποίος όμως ήταν για την Αγροτική Τράπεζα, αλλά μετετέθησαν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ. Για το υποκατάστημα του ΙΚΑ είχε προκηρυχθεί και άλλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ο Κ8, ο οποίος ολοκληρώθηκε, αλλά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν προσλήφθηκαν ποτέ και οι θέσεις στο ΙΚΑ, είχαν καλυφθεί ήδη από του επιτυχόντες του Κ9.
Οπότε οι επιτυχόντες του Κ8, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και η πρόσφατη δικαστική απόφαση, ακύρωσε τον διαγωνισμό Κ9, βασιζόμενη στο σκεπτικό της μνημονιακής πολιτικής. Για το θέμα με τους δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Κ8 και Κ9), οι αρμόδιοι υπουργοί Βρούτσης, Στουρνάρας και Μανιτάκης, είχαν δεσμευθεί με δηλώσεις τους ότι θα απορροφηθούν και οι διαγωνιζόμενοι του Κ8. Πράγμα που δεν έγινε ποτέ!!! 
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου