Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δελτίο Τύπου: Αντισυνταγματικός ο νόμος 4024 που αφορά την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων



ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 87


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την ικανοποίησή της για την Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά στην  προσφυγή της κατά της διαδικασίας της «εφεδρείας»-«προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας», που είχε επιβληθεί με τον Ν.4024/2011.
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το «φως της δημοσιότητας» φαίνεται  πως η πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας του μέτρου αυτού, δικαιώνοντας ουσιαστικά τις θέσεις
της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Η Απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί και δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο
Υπενθυμίζεται ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην προσφυγή της είχε υποστηρίξει ότι οι διατάξεις του Ν.4024/2011 είναι αντισυνταγματικές, διότι αφενός παραβιάζουν τη συνταγματική προστασία της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αφετέρου οι παρεμβάσεις που έγιναν στην Δημόσια Διοίκηση δεν κατατείνουν στην καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών του Δημοσίου. Αντιθέτως, επρόκειτο για παρεμβάσεις που δημιουργούν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με σοβαρές επιπτώσεις για τους ίδιους τους πολίτες-αποδέκτες αυτών των υπηρεσιών.
Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι η αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών αποφάσεων της Κυβέρνησης, που οδήγησαν στην  εφεδρεία και τώρα σε διαθεσιμότητα και χιλιάδες απολύσεις, δεν είναι απλώς μια θέση των Συνδικάτων, αλλά επιβεβαιώνεται πλέον από τα Ανώτατα Δικαστήρια.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, προκειμένου ο σχεδιασμός Κυβέρνησης και Τρόικας, για απολύσεις 25.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέσα στο 2013, να μείνει «κενό γράμμα» και να αποφευχθεί η οριστική κατάρρευση των Δημοσίων Υπηρεσιών.  

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου