Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΟΚ- Αναγέννηση Επανομής 3-0: Αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές

ΑΟΚ- Αναγέννηση Επανομής 3-0: Αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές
Ο ΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Επανομή. Ηταν αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές του ματς. Η Επανομή δεν ήταν καθόλου εύκολος αντίπαλος και δυσκόλεψε τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι όμως κύλησε ευνοϊκά για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που στο τέλος κέρδισε χωρίς άγχος.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Αποστολίδη, στην άμυνα δεξιά ο Παγώνης, αριστερά ο Γελαδάρης, δυο στόπερ ο Μαραγκός και ο Κάργας.
Αμυντικοί μέσοι ο Κοτίτσας με τον Τάσιτς. Πλάγια στη μεσαία γραμμή ο Κούτεφ και ο Πλιάγκας. Ο Ουσμάν ελεύθερος στον κάθετο άξονα με τον Εν Ντιαγιέ στη επίθεση.
Η έκπληξη είχε να κάνει με τον Καλαγκάνη που κάθισε μετά από αρκετό στον πάγκο. Μάλλον όμως για να πάρει ανάσες.
Το ξεκίνημα του ΑΟΚ ήταν μέτριο με αρκετά αβίαστα λάθη, παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή και προσπάθησε να παίξει από τα πλάγια, Παιχνίδι νευρικό χωρίς καθαρό μυαλό. Στην πρώτη καλή φάση
ο Εν Ντιαγιέ έκανε το 1-0, ξεμπλοκάροντας την όλη υπόθεση. Η Επανομή αρχικά έδωσε χώρου αλλά μετά το γκολ που δέχτηκε εκ των πραγμάτων έπαιξε επιθετικά. Προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις. Δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος.
Γενικά το θέαμα ήταν φτωχό στα πρώτα 45` λεπτά. Οι καλές φάσεις μετρημένες στα δάκτυλα. Ο ΑΟΚ μόνο το γκολ και τίποτα άλλο. Κατοχή μπάλας αλλά χωρίς φαντασία στην επίθεση.
Στις αρχές της επανάληψης ο Πλιάγκας φάνηκε δραστήριος από την αριστερή πτέρυγα ενώ η Επανομή έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 52`. Οι δυο πρώτες κινήσεις του Παπαδόπουλου από τον πάγκο ήταν ο Ντος Σάντος πλάγια στη θέση του Κούτεφ ενώ ο Ντουτσαρίδης πήγε αμυντικός μέσος και ο Κοτίτσας δεξιά στην άμυνα, βγήκε ο Παγώνης. Την ώρα που προσπάθησε να πιέσει η Επανομή, ο ΑΟΚ έκανε το 2-0. Ο Κοτίτσας τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον Πακάλτση που πήγε στόπερ και ο Μαραγκός δεξιά στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και μάλιστα απείλησαν την εστία του Αποστολίδη, παράλληλα όμως άφησαν κενούς χώρους πίσω. Από το 70` ο ΑΟΚ έπαιξε με παίκτη περισσότερο, αυτό διευκόλυνε το έργο του. Στο τέλος έφτασε σε άνετο σκορ, χωρίς πάντως να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά.
Ο Εν Ντιαγιέ με γκολ και ασίστ ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης για τον ΑΟΚ. Ο Τάσιτς θετικός για 60` λεπτά ενώ ο Ουσμάν είχε μερικές καλές ενέργειες. Οι δυο Πορτογάλοι Ζόσουα και Νταβίντ Σίλβα ήταν οι καλύτεροι της Επανομής.
Το φιλμ του αγώνα
27` Σέντρα ακριβείας του Πλιάγκα, κεφαλιά του Εν Ντιαγιέ το 1-0.
29` Ο Γελαδάρης βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι και παρά λίγο αυτογκόλ.
49` Πλασέ έξυπνο του Πλιάγκα, σε κόρνερ με δυσκολία ο Ταταρίδης.
52` Παράλληλη σέντρα του Παπαστεργίου, ο Νταβίντ Σίλβα αστοχεί από κοντά.
57` Πάσα στο κενό χώρο του Εν Ντιαγιέ, ο Ουσμάν Μπάρι με πλασέ το 2-0. Διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.
65` Σέντρα Παπαστεργίου, ο Νομπρέγκα κεφαλιά από κοντά άουτ.
67` Φάουλ Νταβίντ Σίλβα, δε βρίσκει μπάλα από κοντά ο Μωυσίδης.
89` Αυτογκόλ του Μωυσίδη και 3-0, προηγήθηκε σουτ του Πλιάγκα και απόκρουση του Ταταρίδη. Στη συνέχεια νέο σουτ του Πλιάγκα με τον Μωυσίδη να μη μπορεί να απομακρύνει.
90` Ο Εν Ντιαγιέ σουτ από καλή θέση άουτ.
92` Σουτ Τοπούζη, απόκρουση Αποστολίδη.
Ο διαιτητής Βουρανής από τη Λέσβο, έδειξε κίτρινες κάρτες τους: Γκλάμοσακ, Τάσιτς, Νταβίντ Σίλβα, Ζόσουα Σίλβα, Ουσμάν Μπάρι, Κάργα, Μωυσίδη, Πλιάγκα.
Ο Γκλάμοσακ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στο 70`.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 3 Παγώνης, 21 Ουσμάν Μπάρι, 6 Γελαδάρης, 12 Εν Ντιαγιέ, 11 Πλιάγκας, 4 Κάργας, 25 Κοτίτσας, 23 Κούτεφ, 79 Τάσιτς, 16 Μαραγκός.
Αλλαγές
55` Ντος Σάντος στη θέση του Κούτεφ
55` Ντουτσαρίδης στη θέση του Παγώνη
64` Πακάλτσης στη θέση του Κοτίτσα
Πάγκος
30 Σουλογάνης, 99 Ντόσης, 28 Ντουτσαρίδης, 33 Καλαγκάνης, 92 Μπρατσιάνι, 5 Πακάλτσης, 17 Ντος Σάντος.
Αναγέννηση Επανομής: 1 Ταταρίδης, 4 Γκλάμοσακ, 7 Μπέκα, 9 Τοπούζης, 14 Σαμουηλίδης, 15 Παπαστεργίου, 16 Ζόσουα Σίλβα, 17 Σικαλόπουλος, 21 Νταβίντ Σίλβα, 23 Μωυσίδης, 92 Κουκουλέκης.
Αλλαγές
62` Νταντάμης στη θέση του Κουκουλέκη
63` Νομπρέγκα στη θέση του Σικαλόπουλου
84` Μπαλασάς στη θέση του Νταβίντ Σίλβα
Πάγκος
22 Μαλαμής, 8 Καρτάλ, 10 Μπαλασάς, 19 Νομπρέγκα Σίλβα, 20 Λαμπερνάκης, 27 Νταντάμης, 32 Τζανδάρης.
*Νίκος Παπαδόπουλος: « Μας επηρεάζει η κούραση από τα πολλά παιχνίδια»
«Προσπάθησα τις δυο μέρες να εμψυχώσω τους παίκτες μου μετά το κακό και άτυχο αποτέλεσμα μέσα στις Σέρρες που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πάρουμε 3 βαθμούς και στο τέλος δεν πήραμε ούτε έναν. Οι παίκτες δεν ήταν καλά στη ψυχολογία τους.
Η Επανομή είναι μια ομάδα που θα δυσκολέψει πολλούς αντιπάλους στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Για μας παίζει σημαντικό ρόλο η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Θα έλεγα ότι κάποιοι παίκτες μου έχουν μείνει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ότι πήγαν καλά και τους είδε πολύς κόσμος. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει, υπάρχει διάρκεια στο ποδόσφαιρο αν θες να πετύχεις πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί.
Από τα άκρα που δουλέψαμε, ήρθε το γκολ.
Φρεσκάρω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι με παίκτες που δεν παίζουν στο προηγούμενο. Δεν ξέρω αν ήταν φάουλ το 2ο γκολ, μπορεί και να ήταν. Αυτό θα το δούμε. Δε μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αν δεν πετυχαίναμε το δεύτερο γκολ θα δυσκολευόμασταν παραπάνω, γιατί η κούραση όσο περνούσε ο χρόνος φαινόταν παραπάνω. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κάνουν από την αρχή της σεζόν».
*Κώστας Βελιτζέλος: «
«Ξέραμε ότι έχουμε να παίξουμε με μια ομάδα που έχει πολλά παιχνίδια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Περιμέναμε στο πρώτο ημίχρονο την πίεση της Καβάλας και δώσαμε λίγο χώρο στον αντίπαλο. Εμείς δεν αντιδράσαμε σωστά σε μια φάση και η Καβάλα έπαιξε έξυπνα και γρήγορα, βάζοντας πρώτη γκολ. Δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και τελείωσε έτσι το ημίχρονο. Στην επανάληψη θέλαμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι, αφού είμαστε αναγκασμένοι από τη βαθμολογική μας θέση. Περάσαμε μπροστά αλλά υπήρξε ένας παράγοντας που έπαιξε το ρόλο του, στη συγκεκριμένη φάση. Πιστεύω ότι άδικα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δυο γκολ. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια αλλά είχαμε ελπίδες να πετύχουμε κάτι. Θέλουμε να μας σέβονται. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω αδικεί την προσπάθεια των παικτών μου»
Γράφει ο Τάσος Πατσίδης
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου