Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σφράγισαν τη Βίλα Αμαλίας μετά από 22 χρόνια η οποία θα ξαναγίνει σχολείο.

Το κράτος έκανε επιτέλους το καθήκον του έστω και με 22 χρόνια καθυστέρησης. Εργάτες του Δήμου Αθηναίων σφράγισαν τα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες με τούβλα και συρματοπλέγματα.Το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν σφραγίστηκε για να μην ανακαταληφθεί. Υπενθυμίζεται πως η κατάληψη της βίλας έληξε μετά από 22 χρόνια με μια αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, στις 20 Δεκεμβρίου 2012.
Ομάδα αντιεξουσιαστών, είχε ανακαταλάβει για λίγες ώρες τη βίλα με αποτέλεσμα να γίνει νέα
επέμβαση της αστυνομίας στις 9 Ιανουαρίου 2013.Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο Γιώργος Καμίνης είχε άλλωστε δηλώσει ότι η Βίλα Αμαλία θα ξαναγίνει σχολείο, στο πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Στο δικτυακό τόπο villa-amalias.blogspot.com, σχολιάζεται η κίνηση της δημοτικής αρχής σε άρθρο με τίτλο: “Η αξιοποίηση της Βίλας Αμαλία” που αναφέρει μεταξύ άλλων:
“Η κυβέρνηση και ο δήμαρχος άρχισαν κιόλας να αξιοποιούν τη Βίλα Αμαλίας! Με κλούβα στο δρόμο και πάνοπλους αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο, τούβλα στα παράθυρα, σιδεριές στις πόρτες και συρματοπλέγματα στους τοίχους, τη μετατρέπουν σε ιδιότυπο πολιτιστικό κέντρο, σφραγισμένο κι απροσπέλαστο!”.
 lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου