Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το Κόσοβο θα αποκτήσει τακτικό Στρατό έως τον Ιούνιο 2013

SFSK 885354Το Κοσσυφοπέδιο σχεδιάζει να μετατρέψει τους ελαφρά οπλισμένους άνδρες της Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου KPC σε πλήρη τακτικό στρατό με την συνδρομή του ΝΑΤΟ αναφέρουν οι SETimes.com.
Οι ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας του ΚοσόβουKSF ιδρύθηκαν το 2009, η και αποτελούνται από 2.500 ενεργά μέλη (πρώην αντάρτες του UCK στην πλειοψηφία) και 800 εφέδρους που είναι κυρίως υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση κρίσεων.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η δύναμη αυτή εκπαιδεύεται εντατικά από την αξιωματικούς της KFOR που ανήκει στο ΝΑΤΟ. Με βάση την επιτυχία των δυνάμεων αυτών στην στρατιωτική
εκπαίδευση και τις αναφορές των ανωτάτων αξιωματικών η συμμαχία θα αποφασίσει για το μέλλον του στρατού του Κοσσυφοπεδίου έως τον Ιούνιο του 2013.
" Στο ΝΑΤΟ εξετάζουν την κατάλληλη στιγμή για την τελική έγκριση της μετατροπής των δυνάμεων αυτών σε τακτικό στρατό ," αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της KFOR, Alexander Willing. "Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ, θα πάρει μια πολιτική απόφαση με βάση την εκτίμηση των στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.
Ωστόσο θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο τακτικός στρατός στο Κόσσοβο θα πάρει «σάρκα και οστά» το συντομότερο δυνατό. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου