Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Η χειρότερη χιονοθύελλα από το 1978 πλήττει τις ΗΠΑ Οι κάτοικοι των βορειοανατολικών Πολιτειών αγοράζουν τρόφιμα, νερό, φανάρια και κεριά για να μείνουν στα σπίτια τους


Η χειρότερη χιονοθύελλα από το 1978 πλήττει τις ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και βαριές χιονοπτώσεις πλήττουν ήδη τις Ηνωμες Πολιτείες  ενω η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για την ισχυρότερη χιονοθύελα των τελευταίων 35 χρόνων.
Η χιονοθύελλα έπληξε ήδη τις πολιτείες Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νιού Χάμσαιρ, Ρόουντ Αϊλαντ και Βερμόντ στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας πανικό και χάος στις συγκοινωνίες.
Από την κακοκαιρία, έχει διαταραχθεί η λειτουργία μεγάλων αεροδρομίων, ανάμεσα τους και της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και της Βοστώνη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν 3.000 πτήσεις.

Στη Μασαχουσέτη διακόπηκε η οδική κυκλοφορία και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις.
Οι κάτοικοι των βορειοανατολικών Πολιτειών άρχισαν να αγοράζουν τρόφιμα, νερό, φανάρια και κεριά για να μείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας, καθώς στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη αναμένεται να πέσει χιόνι πάχους 70 εκατοστών,  ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με 55 χιλιόμετρα την ώρα
Ο δήμαρχος της Βοστόνης Thomas Menino κάλεσε  τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι, μετά και την προτροπή του δημάρχου, σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, ενώ και τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν σε όλες τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την πιο ισχυρή χιονοθύελλα από το 1978.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ "εξοπλίζεται" με 250.000 τόνους αλατιού για να αντιμετωπίσει τον πάγο που θα δημιουργηθεί στους δρόμους της πόλης.
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου