Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μια ξεματιάστρα για το Μαξίμου!


Πρέπει να παίξουν το…τζακ ποτ στην κυβέρνηση. Τρεις γκάφες μέσα σε τρεις μέρες, τρία αυτογκόλ την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με 18 δισ. ευρώ, είναι πολλά. Και δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Συντονισμού θα το πεις, έλλειψης προσήλωσης στο στόχο για τη σωτηρία της χώρας θα το πεις ή πολιτικό προσωπικό που δε μπορεί να διαχειριστεί τα βασικά;
Όπως και να το πεις, στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να φωνάξουν… μια ξεματιάστρα μπας και σταματήσουν οι πονοκέφαλοι που θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης και πριμοδοτούν το… υποκόμμα του Τσίπρα. Και μάλιστα, οι γκάφες γίνονται σε μια χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένος στη γωνία εξαιτίας των συνιστωσών και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κόσμος στηρίζει την κυβέρνηση.
Η αρχή έγινε με τον Γ. Βρούτση να ανοίγει θέμα αλλαγής του νόμου για τις απεργίες κι αμέσως όλοι
τον κατακεραύνωσαν για την πρόθεση του «να καταργήσει το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις», έστω κι αν αυτός δεν ήταν ο στόχος του. Αμέσως έτρεχαν να το μαζέψουν στην κυβέρνηση και ο Αλέξης βγήκε κι από πάνω. Όσο για τον τρικομματικό συνασπισμό; Δοκιμάστηκε ιδιαίτερα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να βάζουν βέτο.
Στη συνέχεια ο γραμματέας Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, ανακοίνωσε την αποστολή 2,5 εκατ. σημειωμάτων σε όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου. Αν και η είσπραξη των εσόδων είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον της χώρας, το γεγονός ότι ακόμη και οφειλέτες των 600 ευρώ κινδυνεύουν με κατασχέσεις, προκάλεσε ταραχή στην κυβέρνηση, που και πάλι έσπευσε να το μαζέψει.
Η τρίτη γκάφα και μεγαλύτερη ήταν του Γ. Μέργου για τον κατώτατο μισθό. Το ζήτημα προκάλεσε σάλο, η αντιπολίτευση μίλησε για κρυφή ατζέντα και για «λαγό» της κυβέρνησης και το Μαξίμου έσπευσε να σβήσει τις φωτιές με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να διαψεύδουν τέτοια σενάρια.
Όμως, η εικόνα της κυβέρνησης επλήγη πολλαπλά. Άλλωστε, δεν είναι εικόνα να διαρρέονται ή να ανακοινώνονται μέτρα ή προθέσεις χωρίς να έχει προηγουμένως ερωτηθεί κανένα από τα κόμματα της κυβέρνησης. Έτσι, φαίνεται ότι το Μαξίμου επιχειρεί να επιβάλει σιωπητήριο και να ελέγξει τα μείζονος σημασίας θέματα.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου