Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

16 νέα σχολεία στην Κ. Μακεδονία

Φωτογραφία για 16 νέα σχολεία στην Κ. Μακεδονία
 Tην προεπιλογή του πρώτου έργου αστικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως κατ’ αρχήν επιλέξιμου για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του JESSICA ανακοίνωσε... η τράπεζα Πειραιώς.
Πρόκειται για τη μελέτη, τη χρηματοδότηση, την κατασκευή και την τεχνική διαχείριση 16 Σχολικών Μονάδων σε 8 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ.
Το έργο αποσκοπεί στην δημιουργία υποδομών εκπαίδευσης, την προώθηση της οικονομίας της γνώσης και τη βελτίωση της κοινωνικής ενσωμάτωσης
Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η τράπεζα Πειραιώς υπό την ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης θα εξετάσει την προεπιλογή νέων έργων για χρηματοδότηση από το JESSICA στην Κεντρική Μακεδονία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα:
Κατασκευή τουριστικού λιμένα στον προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Ανάπλαση μαρίνας και παραλιακού μετώπου Αρετσούς στη Νέα Κρήνη στη Θεσσαλονίκη.
 
Επιστέγαση και ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κολυμβητηρίου στην περιοχή της Τούμπας στη
Θεσσαλονίκη.
Ανάπλαση ιαματικής πηγής Νιγρίτας Σερρών.
Μονάδα επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων στις Σέρρες.
Ανάπλαση - ανακαίνιση της Νέας Λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς διαχειρίζεται 40 εκατ. ευρώ κεφαλαίων του JESSICA για χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Επιπρόσθετα, η τράπεζα συγχρηματοδοτεί τα έργα με δικούς της πόρους 16,8 εκατ. ευρώ.
Το JESSICA είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), και στοχεύει στη στήριξη επενδύσεων σε βιώσιμα έργα αστικής ανάπτυξης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.
Με τη συμμετοχή της στο JESSICA η τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύει τη συνέπειά της στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, σε εποικοδομητική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τις Περιφέρειες, τις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές, το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου