Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έξαρση της γρίπης Η1Ν1


image

12 θάνατοι και άλλα 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης, που νοσηλεύθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (τα 15 εξακολουθούν να νοσηλεύονται) έως και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, είναι τα ανησυχητικά στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζοντας ότι η έξαρση της γρίπης θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου, πρόκειται για άτομα που συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
«Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες
επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τα βασικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε είναι τα εξής: α) τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος, β) έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση, γ) συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου