Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Στους δρόμους οι αγρότες σε Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη video

Στους δρόμους οι αγρότες σε Καβάλα, Δράμα και ΞάνθηΚαι οι αγρότες του νομού Καβάλας έχουν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα, μετά και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της πανελλαδικής αγροτικής συνάντησης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στον Πλαταμώνα Πιερίας. Οι αγρότες της Καβάλας έχουν, προς το παρόν, παραταχθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Χρυσούπολη, στον κόμβο του Στρυμόνα και στον κόμβο του Σκαρή επί της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι αγρότες δεν προσανατολίζονται στο να αποκλείσουν δρόμους αλλά επεξεργάζονται σχέδια αποκλεισμού των κατά τόπους εφοριών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματά τους.

                                         
Τον χορό των κινητοποιήσεων είχανε ανοίξει, το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες της Περιφερειακής
Ενότητας Δράμας. Συγκεκριμένα, μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.

                                         
                                                       Εικόνες: ΑΛΦΑ Τηλεόραση Δράμας
Και οι αγρότες της Ξάνθης, όμως, προσανατολίζονται στο να μπούνε στον χορό των κινητοποιήσεων, αφού πλέον, όπως λένε χαρακτηριστικά, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Όπως μεταδίδει το xanthitimes.gr, ο συνδικαλιστής των αγροτών του νομού Ξάνθης Κ. Δαλάτσης θα προτείνει πρότεινε στην συνέλευση των αγροτών να μην κλειστούν οι δρόμοι, αλλά να κλείσουν την Εφορεία της Ξάνθης για όσο πάει – από μία έως και πέντε ημέρες. Σε αυτήν τους την διαμαρτυρία θα ζητήσουν την στήριξη της κοινωνίας της Ξάνθης γιατί πλέον τα προβλήματα, όπως σημείωσε, είναι κοινά. Μάλιστα θα ζητήσουν την παρουσία και την στήριξη του Επιμελητηρίου και όλων των συνδικαλιστικών φορέων των επαγγελματιών.
Ο Κ. Δαλάτσης βλέπει η συνέλευση των αγροτών να γίνεται κοντά στο βράδυ της Τρίτης, οπότε και θα ενημερώσουν την κοινωνία της Ξάνθης για την απόφαση τους.
http://videotex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου