Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Tα 15 λεπτά διασημότητας του Αλέξη Τσίπρα



Με έναν βοηθό του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, έναν υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Ευρώπη, την Ευρασία, την Κάτω… Ραχούλα και την Άνω Παναγιά καθώς και με ορισμένες γραμματείς, κλητήρες και παρατρεχάμενους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι πολύ σημαντικές επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις…. καθαρίστριες δεν ήταν γνωστές πριν γίνουν αφού το πρόγραμμα δεν είχε κοινοποιηθεί, προφανώς για να μη χαθεί το.. μεγαλείο.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να συναντήσει τον Πρόεδρο Ομπάμα, του οποίου εσχάτως έγινε οπαδός, όμως ο Μπάρακ είχε υποχρεώσεις. Έτρεχε με την ορκωμοσία και απάντησε «Hi Alexis. Θα έρθω στην Κουμουνδούρου να τα πούμε».

Ο δε νέος υπουργός Εξωτερικών, Κέρι είχε πάει να συμπαρασταθεί στη Χ. Κλίντον που αποχώρησε εσχάτως γι’ αυτό έστειλε στη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τον υφυπουργό του. Επειδή κι αυτός, όμως, είχε να πάει να παίξει… μπριτζ έστειλε τον γραμματέα του. Σαν να λέμε δηλαδή εδώ στην Ελλάδα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δε μπορεί να κάνει μια συνάντηση, στέλνει τον κ. Κούρκουλα αλλά κι αυτός στέλνει τη γραμματέα που σηκώνει τα τηλέφωνα.

Έτσι κι ο Αλέξης, έκανε πραγματικότητα το όνειρό του. «Ψήλωσε» πολιτικά, πώς να το κάνεις, όταν έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους από τον βοηθό του υφυπουργού ονόματι Ερικ Ρούμπιν. Μην τον μπερδεύετε με την ομάδα μπάσκετ… Ρούμπιν Καζάν.

Βέβαια είδε και τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ, ο οποίος μάλλον δεν ήταν τόσο… smart για να αποφύγει τις κακές παρέες. Εκτός κι αν του είχαν πει ότι θα ήταν μαζί και η συντρόφισσα Ρένα Δούρου για να συζητήσουν για τις ΑΟΖ και άλλα εξωτερικά θέματα.

Πηγές της Κουμουν-δούρου αναφέρουν ότι ο Αλέξης εντυπωσίασε τους Αμερικανούς με την ευρυμάθειά του σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. Τους είπε επίσης ότι η Ελλάδα έχει κυριαρχικό δικαίωμα να αξιοποιήσει την ΑΟΖ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, σημειώνοντας την αντίθεσή του περί «συμψηφισμού» με το χρέος της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές ο κ. Τσίπρας παρουσίασε με «ξεκάθαρες τοποθετήσεις» τις θέσεις του για την εξάπλωση της βίας στην Ελλάδα, για τη Χρυσή Αυγή και τον αντισημιτισμό, χωρίς οι συνομιλητές του να δώσουν συνέχεια στα θέματα αυτά, εμφανιζόμενοι ικανοποιημένοι για τις θέσεις που διατύπωσε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν «σημεία συμφωνίας και διαφωνίας», με ταύτιση απόψεων και «κοινή διαπίστωση» ότι το πρόγραμμα λιτότητας δεν οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και ότι η Γερμανία επιμένει σε επικίνδυνες πολιτικές.

Τέλος, ο… ηγέτης της Αριστεράς (καημένοι ηγέτες της Αριστεράς, Ηλιού, Κύρκο κ.λπ. σας έφαγε ο Τσίπρας) επισήμανε τις «δημοκρατικές παραδόσεις» του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στους Αμερικανούς συνομιλητές του ότι μπορεί ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή να εμφανίζεται αποδυναμωμένος λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η χώρα μας έχει να διαδραματίσει ένα «σημαντικό ρόλο», στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη «συνέχεια και τη συνέπεια» στην εξωτερική πολιτική.

Οι Αμερικανοί βοηθοί, άκουγαν αλλά δεν μιλούσαν. Άλλωστε, στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να εκφράζουν άποψη όσοι συναντούν τον Αλέξη. Τους το έχει απαγορεύσει ο Ομπάμα ώστε να διαμορφώνει εκείνος την εξωτερική σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τα γραφεία της CIA, της NSA και του FBI για ανταλλαγή απόψεων γύρω από την τρομοκρατία, διαψεύδονται ως ανακριβείς. Άλλωστε δε θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να έχει δίπλα του τον γίγαντα Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

Διαψεύδονται επίσης οι πληροφορίες ότι ζήτησε ο Ομπάμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να στελεχώσουν τη δική του κυβέρνηση. Φημολογείται ότι ζήτησε τον Διαμαντόπουλο για αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, τη Δούρου για να αντικαταστήσει τη Χίλαρυ, το Στρατούλη για να γίνει υπουργός Οικονομικών και τον… Κοτσακά για προσωπάρχη.

Έτσι ο Αλέξης έζησε το μύθο του στη γη της Επαγγελίας και επιβεβαίωσε τον Γουόρχολ για τα 15 λεπτά διασημότητας.  
 
Τουλάχιστον το ταξίδι στις ΗΠΑ του έκανε ένα καλό. Έβγαλε το αμπέχωνο και φόρεσε κοστούμι.





http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου