Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Spiegel: «Φωτιές» ανάβει η επίσκεψη 35 Γερμανών βουλευτών στην Αθήνα


SParliamentΤετραήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, με έξοδα των Γερμανών φορολογούμενων, ετοιμάζουν για τον Απρίλιο 35 βουλευτές από το Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel».
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η επίσκεψη αφορά. συναντήσεις προκειμένου οι Βερολινέζοι βουλευτές «να ενημερωθούν για τα οικονομικά θέματα της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής» και θα κοστίσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
«Κατά το σύνθημα "μαθαίνω από τους Έλληνες, για να ξέρω πώς να κερδίζω"» επισημαίνει το Spiegel, οι βουλευτές προσπαθούν να πείσουν τον πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου για την αναγκαιότητα του ταξιδιού, υποστηρίζοντας ότι στο επίκεντρο θα βρίσκονται
«οι αναγκαίες προσπάθειες περικοπών στον προϋπολογισμό».
Για τον σκοπό αυτόν, αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει υποβληθεί στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αίτημα προκειμένου να ετοιμασθεί ένα πρόχειρο πρόγραμμα συναντήσεων, το οποίο, ωστόσο, δεν θα είναι δεσμευτικό.
Η κριτική του περιοδικού αφορά, πάντως, κυρίως το γεγονός ότι το Βερολίνο είναι ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Γερμανίας και δέχεται ενίσχυση από άλλα κρατίδια, όπως η Βαυαρία, η Βάδη- Βυρτεμβέργη και η Έσση.
Οι βουλευτές, που ενδεχομένως θα ταξιδέψουν τελικά στην Αθήνα, ανήκουν, σύμφωνα με το περιοδικό, στην «Κύρια Επιτροπή» του Κοινοβουλίου του Βερολίνου, αποστολή της οποίας είναι ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών θεμάτων από τη Διοίκηση. 
(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου