Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

O Βαρθολομαίος στην κηδεία του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

D8C39E1325FAE19690FAB19BF60CC07CIδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην οικογένεια του εκλιπόντος Μεχμέτ Αλι Μπιράντ, στους χιλιάδες παριστάμενους στην νεκρώσιμη ακολουθία αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές της τελετής, η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην κηδεία του βετεράνου δημοσιογράφου.
Η σύζυγος του εκλιπόντος ξέσπασε σε λυγμούς και στηρίχθηκε στην αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριάρχη δεχόμενη τα συλλυπητήριά του, στον αυλόγυρο του τεμένους του Τεσβίκιε
στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε νωρίτερα σήμερα η νεκρώσιμος ακολουθία.
Η ίδια δήλωσε αργότερα στον τουρκικό Τύπο ότι ένα από τα τελευταία γεύματα του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, στις 9 Ιανουαρίου, έγιναν στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Θεραπειά, όπου είχε παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του εκλιπόντος δημοσιογράφου.
Ο Πατριάρχης παρακολούθησε τη νεκρώσιμη ακολουθία από την εξέδρα των επισήμων.
Στην περιοχή του τεμένους είχε διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ η δημαρχία της περιοχής είχε αναρτήσει σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος μεγάλα πανό με τη φωτογραφία του δημοσιογράφου που τον αποχαιρετούσαν με το "Λυπούμαστε ... Ένα φύλλο ημερολογίου έχει πέσει. Τώρα δεν έχουμε 32η μέρα», έγραφε το πανό αναφερόμενη στο εμβληματικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μεχμετ Αλί Μπιράντ "32η μέρα". 
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου