Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Βουλή: Βλέποντας την Kεντροαριστερά να σπαράσσεται

Αν κάτι μένει από τη θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, και που κάνει μεγάλη εντύπωση, είναι ότι δύο κόμματα «σφάζονται» και η Νέα Δημοκρατία, για πρώτη φορά ίσως στα μεταπολιτευτικά χρονικά, παίζει απλά το ρόλο του παρατηρητή.
Μη σας πούμε ότι γελάει με το να βλέπει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να σκοτώνονται, όχι μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά για τους… μελλοντικούς ψηφοφόρους. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς δε μίλησε στη συνεδρίαση και την εισήγηση έκανε αντ’ αυτού ο
Μάκης Βορίδης.
Έχει πράγματι πολύ πλάκα να βλέπει κανείς την περίφημη κεντροαριστερά (ή αυτή που νομίζουν ότι είναι εν πάση περιπτώσει) να είναι διασπασμένη σε χίλια κομμάτια και να τσακώνεται σε… ξένο αχυρώνα. Κρίμα γιατί θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα στην πατρίδα.
Κι αν έγινε πλέον κάτι ξεκάθαρο από όλη αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να πάρει μια Νέα Δημοκρατία διαλυμένη, βουτηγμένη στα σκάνδαλα και διχασμένη και μέσα σε δύο χρόνια να την κάνει πρώτο κόμμα στην κυβέρνηση. Και την ίδια ώρα κατάφερε να διαλύσει τους κεντροαριστερούς πρώην συνεταίρους και νυν εχθρούς. Και κάθεται πλέον στη γωνία βλέποντάς τους να τρώγονται. Είναι πράγματι μεγάλο κατόρθωμα.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου