Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ξάνθη: H φυματίωση στο κέντρο λαθρομεταναστών εφιάλτης των κατοίκων

Ξάνθη: H φυματίωση στο κέντρο λαθρομεταναστών εφιάλτης των κατοίκων
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως επαληθεύονται οι ανησυχίες που έχουν εξ αρχής εκφραστεί για τη δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Ξάνθη τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και την ασφάλεια της περιοχής.
 Όπως έγινε γνωστό από πλευράς των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης πριν από μερικές ημέρες αστυνομικός που υπηρετεί ως φρουρός στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, βρισκόταν σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με πιθανή διάγνωση φυματίωσης. Μάλιστα το επειδή οι ενδείξεις ήταν σοβαρές μεταφέρθηκε στην Καβάλα για
περαιτέρω εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός 40 ημερών.   “Η Συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης από τον Αύγουστο, όταν κάποιοι αποφάσισαν οι σχολές μας να γίνουν «φυλακές» πέραν των αντιρρήσεων που γνωστοποίησε με διάφορα έγγραφα, είχε επισημάνει και τον κίνδυνο λόγω των υγειονομικών ελλείψεων (Αριθμ.Πρωτ 753/08-08-2012) να εκτεθούν οι συνάδελφοι μας σε διάφορες ασθένειες. Δυστυχώς πέντε μήνες μετά (που θα έπρεπε να είχαν βελτιωθεί οι συνθήκες υγιεινής) επαληθευτήκαμε” σημειώνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ξάνθης, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις που εξ αρχής έχουν εκφραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου