Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τι έγινε τελικά με το "ατύχημα" του τουρκικού F-16;


sf-16 0Όπως αποκαλύπτεται από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News ο χειριστής του αεροσκάφους εγκατέλειψε το αεροσκάφος, ενεργοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα και προσγειώθηκε τραυματισμένος σε περιοχή εκτός της αεροπορικής βάσης.
Ο τραυματισμός του Τούρκου χειριστή επιβεβαιώθηκε και από ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου CNN Türk παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να
ελέγξει τη ροή πληροφοριών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το αεροσκάφος έφερε οπλισμό αέρος-εδάφους στο πλαίσιο αποστολής βομβαρδισμού κουρδικών θέσεων και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στην αεροπορική βάση.
Σημειώνεται πως στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ εδρεύουν οι 181 και 182 Μοίρες της 8η Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων (ΑJÜ) με αεροσκάφη F-16C/D Block 40 καθώς και αριθμός προωθημένων μαχητικών από άλλες αεροπορικές βάσεις, μετά την κλιμάκωση της έντασης με τη Συρία. Νωρίτερα, ο νομάρχης της περιοχής Mustafa Toprak υποστήριξε ότι το αεροσκάφος που θα εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση, δεν κατάφερε να απογειωθεί όταν έφτασε στο τέλος του διαδρόμου λόγω τεχνικής βλάβης και πως ο διάδρομος έκλεισε προσωρινά. 
(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου