Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζει να ταλαιπωρείται ο Eβρος


Συνεχίζει να ταλαιπωρείται ο Eβρος Οι καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το νομό Έβρου, ο οποίος εδώ και δυο μέρες έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.
Οι έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις γειτονικές χώρες, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων και των χειμάρρων που χύνονται στον ποταμό Έβρο, καθώς υπερχείλισαν δύο μεγάλα φράγματα στη Βουλγαρία (Στουντέν Κλάντενετς και Ιβαήλοβγκραντ).
Σήμερα η στάθμη του ποταμού έχει αγγίξει σχεδόν το όριο του συναγερμού, γι' αυτό και βρίσκεται υπό παρακολούθηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στον σταθμό των Κομάρων το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,50μ., δηλαδή 30 εκ. πάνω από το όριο συναγερμού, στο Πύθιο η στάθμη άγγιξε το όριο συναγερμού που είναι τα 5,70 μέτρα, ενώ στο
Πέταλο ξεπέρασε το όριο επιφυλακής που είναι τα 5,60 μέτρα.
EVROS-PLIMMIRESΤην ίδια ώρα, εξαιτίας της έντονης βροχής που σημειώθηκε στον Έβρο πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο του Τυχερού (υπερχείλιση υδροκριτών), καθώς τα νερά δεν μπορούσαν να διοχετευτούν στον ποταμό. Όπως τόνισε ο υπάλληλος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ενότητας Έβρου, Χρήστος Παπαποστόλου, είναι ένα φαινόμενο που έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την υπερχείλιση του ποταμού αλλά διαφορετική πηγή. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν κινδύνεψαν χωριά.
Προβλήματα από τα χιόνια
Παράλληλα, η χιονόπτωση που συνεχίζεται ακάθεκτη, κυρίως στα βόρεια του νομού, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους. Μπορεί να μην έχει κλείσει το οδικό δίκτυο, ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.
Το χιόνι, εν τω μεταξύ, ταλαιπωρεί και τους άλλους δυο νομούς της Θράκης. Γι' αυτό και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, όταν κινούνται στους δρόμους από και προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Από το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται, πάντως, βελτίωση του καιρού, αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία και στη συνέχεια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 egnatiapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου