Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Είχαν και ...ρουκέτες

Τον κίνδυνο επιστροφής στην εποχή της ''βαριάς τρομοκρατίας'' σηματοδοτεί η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Αυτόπτης μάρτυρας στη λεπτομερή κατάθεσή του ανέφερε ότι οι δράστες εκτός από καλάσνικοφ είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας. Δεν πρόλαβαν όμως να τον χρησιμοποιήσουν.

Βαρύ όπλο, πιθανότατα ρουκετοβόλο, κρατούσαν οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει κατάθεση που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική από μάρτυρα που είδε τους δράστες του ''χτυπήματος''.

Η επίθεση στα γραφεία της Συγγρού έγινε με δύο διαφορετικά όπλα, τα οποία όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση είναι ''καθαρά'', δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία ενέργεια, ούτε εγκληματική ούτε άλλη τρομοκρατική.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, ο αυτόπτης εκτιμά ότι κατάλαβαν ότι τους είχαν αντιληφθεί και δεν ρίσκαραν να χρησιμοποιήσουν το ρουκετοβόλο. Μάλιστα, ο ίδιος τους άκουσε να μιλούν μεταξύ τους Ελληνικά. 

Αφού πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ, ο μάρτυρας τους είδε να κάνουν γρήγορη στροφή, γυρνώντας στο αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε ο συνεργός τους. Ο ένας μπήκε στη θέση του συνοδηγού, ο άλλος πίσω. Το αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα προς το Φάληρο.

Στην κατάθεσή του, τέλος, ο αυτόπτης σημείωσε ότι οι δράστες φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες.

Τη μαρτυρία αυτή εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ώστε να διαπιστώσουν αν ο αυτόπτης μάρτυρας είδε σωστά. Για τον λόγο αυτό επιχειρούν να τη διασταυρώσουν -και ειδικά το κομμάτι με το ρουκετοβόλο- με το οπτικό υλικό από τις κάμερες που ήδη εξετάζουν.

Θα ''μιλήσουν'' οι κάμερες

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας της Λεωφόρου Συγγρού αλλά και μία κάμερα κλειστού κυκλώματος από τον παράδρομο του ίδιου δρόμου εξετάζουν λεπτό προς λεπτό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μία ημέρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιες κάμερες έχουν καταγράψει τη διαδρομή των δραστών, χωρίς ωστόσο να φαίνονται λεπτομέρειες, αφού η απόσταση είναι σχετικά μακρινή.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει τεθεί και το αυτοκίνητο των δραστών, ένα γκρι-ανθρακί Toyota που φέρεται να εκλάπη δύο ημέρες πριν από τη Μεταμόρφωση.

Το όχημα εσωτερικά φέρεται να έχει καταστραφεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ωστόσο οι ειδικοί αναζητούν οποιοδήποτε στοιχείο ή γενετικό υλικό που θα μπορούσε να τους οδηγήσει προς κάποια κατεύθυνση.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου