Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσίπρας επιτίθεται στην Ευρώπη για να γίνει αρεστός στην Αμερική



Την ώρα που οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ ταλαιπωρούν τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας -ο οποίος είναι για ακόμη μία φορά απών- δείχνει, α λα Γιώργος Παπανδρέου, ότι είναι από άλλον πλανήτη εκθειάζοντας τον πλανητάρχη! Μετά την... ήττα στην «κοιλιά του κήτους», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Νέα Υόρκη πλέον, συνεχίζει μετά μανίας να επιτίθεται στην Ευρώπη, για να γίνει αρεστός στην αμερικανική κυβέρνηση. «Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου έγινε επιλογή χρηματοπιστωτικής επέκτασης, η Ευρώπη επέλεξε τον δρόμο των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μάλιστα, σκιαγραφώντας τον Γιώργο Παπανδρέου δίχως βέβαια να τολμήσει να πει το όνομά του, κατηγόρησε τις πολιτικές ηγεσίες, διότι «συκοφάντησαν τον ελληνικό
λαό που είναι εργατικός»...

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις, με τη συζήτηση να κινείται γύρω από την ανεργία. «Θέλουμε για τον λαό μας να ζήσει με αξιοπρέπεια και όχι να επιβιώσει» σημείωσε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο ποσοστό της ανεργίας και στον «καταστροφικό ρόλο των τραπεζών». Επισήμανε ταυτόχρονα ότι «πρέπει να φτιάξουμε νέες τράπεζες», ενώ σε άλλο σημείο έκανε αναφορά για την ανάγκη εθνικοποίησής τους.

Την ίδια ώρα η «εκλεκτή» του κ. Τσίπρα Ρένα Δούρου, που τον συνοδεύει στο ταξίδι, σε αρθρογραφία της παρουσίασε με διθυραμβικά σχόλια την ομιλία του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα, τη χαρακτήρισε εμπνευσμένη από τον Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ, θεωρώντας την ισάξια με την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ! «Είναι πλέον φανερό ότι ο Ομπάμα είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί με τα θέματα εκείνα που θα διαμορφώσουν την κληρονομιά του. “Δεν πιστεύουμε ότι σε αυτήν τη χώρα η ελευθερία αφορά μόνο τους τυχερούς ή η ευτυχία τους λίγους” τόνισε υπό τα χειροκροτήματα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και εγγράφοντας επάξια την ομιλία του στην παράδοση του δεύτερου προσώπου της ημέρας, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ» έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι χθες ήταν η τελευταία ημέρα παραμονής του κ. Τσίπρα στην Αμερική, με την αντιπροσωπία του κόμματος να έχει προγραμματίσει για αργά το βράδυ συνάντηση στο City University of New York με 30 προοδευτικούς διανοούμενους, συνδικαλιστές, δημοτικούς συμβούλους και τον οικονομολόγο Aronovitz, αλλά και δημόσια ομιλία με θέμα: «Antiausterity Policy in Greece, Europe and Beyond».


Aλ. Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου