Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τουρκία: Δεν μας αρέσει ο νόμος για τους Ιμάμηδες, να τον αλλάξετε

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, ζητά την απόσυρση της τροπολογίας για του ιμάμηδες. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται η τουρκική δυσαρέσκεια για την εν λόγω τροπολογία και δηλώνει πώς ο νόμος του 2007 πρέπει να επανεξεταστεί στο σύνολο του!

Η κίνηση αυτή όχι μόνο συνιστά ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, αλλά και αποτελεί και λαμπρό παράδειγμα της μνημιώδους θρασύτητας του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο απαιτεί με ιταμό ύφος την "συμμόρφωση της Ελλάδας με την συνθήκη της Λωζάνης και την Ευρωπαική σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα"!

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "είναι λυπηρό το ότι αυτές οι ρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του εν λόγω νόμου, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ παρά την ψήφιση από την Βουλή το 2007 λόγω των δικαιολογημένων αντιδράσεων της Τουρκικής μειονότητας, εισήχθησαν πάλι παρά τις αντιρρήσεις της μειονότητας" (σημ μτφ: δηλαδή των πρακτορίσκων του προξενείου)

Στην συνέχεια γίνεται λόγος για "τις δηλώσεις των μειονοτικών βουλευτών στο Κοινοβούλιο, όπου εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους ήταν αντίθετοι στην τροπολογία". 

Ουσιαστικά αναφέρονται στην παρέμβαση Χατζηοσμάν, ο οποίος ούτε λιγο, ούτε πολύ χθές εξερράγη γιατί δεν τον...ρωτήσαμε. 

Οποίο θράσος!

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ καταδεικνύει ακόμα περισσότερο την σημασία που κατέχουν τα κουράν κουρσού στην προώθηση της τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή της Θράκης και δικαιώνει όσους τα πολέμησαν - εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Βασ.Σοφίας, και -κυρίως- του Μαξίμου..





http://www.enkripto.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου