Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τα... φώτα στον Διώτη για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»!

Τα... φώτα στον Διώτη για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ»!
Ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, θα πρέπει να ξαναπεράσει από το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη στις 8 Ιουλίου του 2011, όταν το περίφημο «στικάκι» στο οποίο αντιγράφηκε ο ψηφιακός δίσκος της Λίστας Λαγκάρντ, κατέληξε στους οικονομικούς εισαγγελείς, χωρίς τα ονόματα των εξαδέλφων του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, το USB stick που έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων πριν από την πρωτότυπη λίστα που απέστειλε η Γαλλία φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοσή του από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοσή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την περίοδο που το είχε στα χέρια του ο τότε
επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.
Αυτό σημαίνει ότι το USB που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί δεν είναι αυτό που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ.  Διώτη λίγο πριν την αποχώρησή του από το υπουργείο. Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, το υλικό που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δημιουργήθηκε μεταξύ 1ης και 15ης Ιουλίου του 2011 και επομένως δεν ήταν αυτό που ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι αντέγραψε τον Οκτώβριο του 2010 από το CD που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα.
Απομακρύνονται σκιές…
Πρόκειται για μια κρίσιμη πληροφορία που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και υποχρεώνει σε πειστικές εξηγήσεις τον κ. Διώτη, ενώ την ίδια στιγμή απομακρύνει πολλές σκιές από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος πήρε στα χέρια του το επίμαχο υλικό τον Αύγουστο του 2011, πριν παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2012 στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων. Και την ίδια στιγμή, αδυνατίζει τις υποψίες κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, στρέφοντας τη ροή της έρευνας σε άλλα πρόσωπα.
Ο κ. Διώτης, ο οποίος ήταν να παρουσιαστεί εκ νέου την Τετάρτη στον εισαγγελέα αλλά έλαβε προθεσμία και θα εμφανιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές Οκτωβρίου είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το επίμαχο στικάκι «εγώ το παρέδωσα όπως το παρέλαβα, ατύπως, στον Ευ. Βενιζέλο διότι αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται η πολιτική εξουσία».
Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει τότε ο κ. Διώτης είχε παραλάβει το στικάκι από τον κ. Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο του 2011, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανοίξει ούτε είχε κρατήσει κανένα αντίγραφο. Ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση το επιχείρημά του ότι «δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει προϊόν υποκλοπής», όταν, σύμφωνα με παρατήρηση του πολύπειρου πρώην προέδρου της Βουλής Α. Κακλαμάνη, είχε ανακρίνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και μεθόδους τον Σάββα Ξηρό της «17Ν» φρουρούμενο στο νοσοκομείο…
«Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη…»
Έκδηλη ήταν κατόπιν τούτων η ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ. «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη» ήταν το σχόλιο της Ιπποκράτους που επέμεινε όλο το προηγούμενο διάστημα, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Διώτη, στην ανάγκη να διερευνηθεί ποιος είχε πει στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη ψέμματα, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε τη λίστα ενώ, κατ' αυτούς, μεθόδευε την ίδια στιγμή την διοχέτευσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου