Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επαφές Αρβανιτόπουλου με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ



Πράσινο φως στην «Αθηνά» από τον πρωθυπουργό
Το «πράσινο φως» πήρε χθες από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το «Σχέδιο Αθηνά» όπως ονομάζεται. Την Τετάρτη, ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιο στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, σχολών και ιδρυμάτων, που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος του αριθμού των τμημάτων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν
είναι χωρίς επαρκή αριθμό διδασκόντων καθώς και ομοειδή τμήματα.

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Παιδείας Θοδωρή Παπαθεοδώρου είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ολοκληρωμένη πρόταση για το προωθούμενο πρόγραμμα «Αθηνά» που θα προβλέπει συγχωνεύσεις τμημάτων ή σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε καλό κλίμα.
Σε καλό κλίμα συνεργασίας έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το προωθούμενο σχέδιο «Αθηνά», για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αντιπροσωπείες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τους προέδρους των δύο κομμάτων, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, κατά τη διάρκεια διαδοχικών επαφών.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αβρανιτόπουλος προτίθεται να συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μόλις ο τελευταίος επιστρέψει στην Αθήνα, όπως επίσης προτίθεται να συναντηθεί και με τους αρχηγούς των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση, ώστε να επιτύχει ο σχεδιασμός και οι αλλαγές που προωθούνται και αναμένεται να θίξουν περισσότερο το χώρο των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναμένετο να αναφερθεί και στο πλαφόν της βάσης του δέκα, καθώς, όπως φαίνεται, το υπουργείο μελετά την επαναφορά του. Δεν είναι γνωστή η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος της βάσης του δέκα, που καταργήθηκε όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου