Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγόρασε Ορθόδοξους ναούς στην Τουρκία


98df11b2bd64bb76df3a0eb62a80db1c LΤο Οικουμενικό Πατριαρχείο έσωσε δύο βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή της Προύσας προχωρώντας στην... αγορά τους από ιδιώτες.
Ο μητροπολίτης Προύσας -και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης- Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης παρέλαβε πριν από μερικές μέρες τα κλειδιά του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών στο χωριό Συγή, κοντά στα Μουδανιά (Moudanya) της Προύσας, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο περιήλθε στην κατοχή της μητρόπολης και η εκκλησία της Παναγίας Παντοβασίλισσας
στη γειτονική Τρίγλια.
Ο Τούρκος... ιδιοκτήτης του ναού των Ταξιαρχών ζητούσε μέσω γερμανοτουρκικού μεσιτικού γραφείου 400.000 δολάρια και ο μητροπολίτης Προύσας «όργωσε» για έξι μήνες τις ΗΠΑ και συγκέντρωσε από τους ομογενείς άγνωστο ποσό, ικανό ωστόσο για να αγοράσει την εκκλησία.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Μουδανιών, Ραζίμ Μπατμάζ, ζητούσε την αγορά του ναού από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, είχε απευθύνει έκκληση να «παγώσει» η διαδικασία πώλησης μέχρι να βρεθούν τα χρήματα. 
(newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου