Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Θα συνεχίσουμε μέχρι να παραδώσουν τα όπλα"


erdoganΗ Τουρκία θα συνεχίσει να μάχεται τους Κούρδους αντάρτες του PKK μέχρι να παραδώσουν τα όπλα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πάντως δεν έκλεισε το παράθυρο του διάλογο καθώς οι συνομιλίες με τον Οτζαλάν συνεχίζονται.
«Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις με αποφασιστικότητα και χωρίς υποχωρήσεις εφόσον η τρομοκρατική οργάνωση δεν καταθέτει τα όπλα, για όσο δεν τερματίζει τις επιθέσεις της», δήλωσε ο Ερντογάν από το Γκαζίαντεπ. Πρόσθεσε ότι «θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την πατρίδα μας χωρίς να υποχωρήσουμε ούτε βήμα απέναντι σε
αυτούς που, με τα όπλα ανά χείρας, προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που σκοτώνουν πισώπλατα τους αστυνομικούς μας».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόταν στο θάνατο ενός αστυνομικού ο οποίο σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Μαρντίν, σε ενέδρα που αποδίδεται από τις αρχές στο ΡΚΚ.
Πάντως ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες με τους αντάρτες για τον τερματισμό των συγκρούσεων συνεχίζονται: «Η τρομοκρατική οργάνωση είτε θα σταματήσει τη δράση της είτε θα αποσυρθεί στο εξωτερικό και θα καταθέσει τα όπλα και εμείς θα παράσχουμε όση υποστήριξη μπορούμε», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συζητούν με τον φυλακισμένο ηγέτη του ΡΚΚ, τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού των συγκρούσεων μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες έναρξης διαλόγου με τους αντάρτες. (in)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου