Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλες ανατροπές από το νέο φορολογικό

Μεγάλες ανατροπές από το νέο φορολογικό
Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα προκαλέσει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής.
Ο νόμος φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο προσδιορισμού, αλλά και φορολόγησης εισοδημάτων και κερδών, προκαλώντας περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των φορολογούμενων.
Μεταξύ άλλων, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα έως
25.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 22 τοις εκατό. Τα εισοδήματα έως 42.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 32 %, και από 42.000 ευρώ και πάνω με συντελεστή 42 τοις εκατό.
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν με την πληρωμή έξτρα φόρου 22% βρίσκονται οι φορολογούμενοι εξαιτίας των αλλαγών που φέρνει ο νέος νόμος όσον αφορά τη συλλογή αποδείξεων. Για πρώτη φορά υπολογίζονται τα δίδακτρα των φροντιστηρίων, ενώ πλέον εξαιρούνται οι αποδείξεις για πετρέλαιο θέρμανσης, αέριο, τηλέφωνα και ασφάλιστρα.
Η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας έως το 25%του συνολικού εισοδήματος ισχύει από φέτος μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου